logo

CHP Parti Aleyhine Çalıştığı Tespit Edilen Üyelere Disiplin Süreci Başlatıyor

CHP Parti Aleyhine Çalıştığı Tespit Edilen Üyelere Disiplin Süreci Başlatıyor

Seçim sürecinde parti aleyhine çalışanlara disiplin süreci başladığı iddialarını yanıtlayan CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, “CHP kurallarla, tüzükle yönetilen parti” dedi.

Recep Kenan / itvhaber.com

CHP, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatıyor.

CHP GENEL MERKEZİ İL, İLÇE ÖRGÜTLERİNE YAZI GÖNDERDİ

CHP Genel Merkezi tarafından il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazı ile 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını bildirildi.

PARTİ GÖREVLERİNİN ALEYHTE YAPTIKLARI ÇALIŞMALAR DELİLLERİ İLE BİLDİRİLSİN

CHP Genel Merkezi bildirisinde “Yerel seçimlerde partimiz aleyhine, başka parti veya aday lehine çalışan üyelerin disiplin kurullarına sevkinin yapılması için bu kişilerin isim ve partideki görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin 29 Nisan 2024 tarihine kadar Genel Merkez Yazı İşleri’ne bildirilmesi gerekmektedir.” İfadeleri yer aldı.

DELİLLENDİRİLMEMİŞ BAŞVURULAR İŞLEME KONULMAYACAK

Bildiride, “Delillendirilmemiş başvuruların işleme konmayacağını hatırlatır, gereğini rica eder, iyi çalışmalar dileriz.” Delillendirilmemiş başvuruların işleme konulmayacağının altı çiziliyor.

DİSİPLİN SÜRECİ İŞLETİLMESİ GÖREVİMİZ VE SORUMLULUĞUMUZDUR

Seçim sürecinde bazı CHP’lilerin parti aleyhine çalıştığının tespit edildiği ve partililere yönelik genelge yayınlandığı iddialarını yanıtlayan CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, Cumhuriyet Halk Patisi kurallarla, tüzükle, yönetmelikle yönetilen bir parti. Cumhuriyet Halk Patisi’nin seçim sürecindeki başarısına engel olmak yada zayıflatmak için çalışma içerisine giren parti üyesi varsa, yaptırım uygulanması, disiplin süreci işletilmesi görevimiz ve sorumluluğumuzdur.” Dedi.

GENEL MERKEZİMİZDE KONU İNCELEMİŞ SÜREÇ İŞLETİLMİŞ OLABİLİR

CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, basın toplantısında yaptığı açıklamada, “Cumhuriyet Halk Patisi’ni kaybettirmek için çalışma içerisine giren parti üyesi varsa, yaptırım uygulanması, disiplin süreci işletilmesi bizim görevimiz ve sorumluluğumuzdur. Bu yönde bir takım iddialar gündeme geldiyse bunlar araştırılır, il başkanlıklarımız, ilçe başkanlıklarımız verileri toplarlar ve gerekli disiplin sürecini başlatırlar. Bu süreç olağan bir süreçtir. Seçim döneminde olması gerekmez. Şu an için tespit edilmiş isim diye paylaşabileceğim bilgi söz konusu değil. Bu konuda il ve ilçe örgütlerimiz her zaman gerekli çalışmaları yaparlar. Bu konuda belli seçim çevrelerinde bir takım şikayetler geldi ise Genel Merkezimizde bu konu üzerine eğilmiş, konuyu incelemiş ve bir süreç işletilmiş olabilir.” İfadelerine yer verdi.  

CHP İL, İLÇE ÖRGÜTLERİ VE BAŞKAN ADAYLARINA GÖNDERİLEN YAZI

CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde bazı partililerin CHP aleyhine, başka parti veya adayların lehine çalışmalar yürüttüğünü ve bu üyeler hakkında disiplin sürecinin Merkez Yönetim Kurulu’nca başlatılacağını il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazı ile duyurdu.

CHP Genel Sekreter Selin Sayek Böke, Genel Başkan Yardımcıları Gül Çiftci Binici ve Gökan Zeybek imzasıyla gönderilen bildiri:

“31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimlerde partimizin elde ettiği başarı örgütlerimizin özverili çalışmaları sayesinde gelmiştir. Her bir partilimiz, yürekten çalışmasını sürdürürken maalesef bazı üyelerimizin partimiz aleyhine, başka parti veya adayların lehine çalıştığı bilgileri edinilmiştir.

Tüzüğümüzün 68/1-e maddesi ‘Parti adaylarına karşı ya da başka parti adaylarından yana açık ya da gizli çalışmak’ fiilinin kesin ihraç cezasıyla cezalandırılması gerektiğini düzenlemiştir. Bu hükme göre partimiz aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerimizle ilgili disiplin süreci doğrudan Merkez Yönetim Kurulumuzca başlatılacaktır.

Yerel seçimlerde partimiz aleyhine, başka parti veya aday lehine çalışan üyelerin disiplin kurullarına sevkinin yapılması için bu kişilerin isim ve partideki görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin 29 Nisan 2024 tarihine kadar Genel Merkez Yazı İşleri’ne bildirilmesi gerekmektedir. Delillendirilmemiş başvuruların işleme konmayacağını hatırlatır, gereğini rica eder, iyi çalışmalar dileriz.”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ