logo

CHP Tüzük Kurultayı Öncesi Tüzük Taslak Metni Komisyonda Kabul Edildi

CHP Tüzük Kurultayı Öncesi Tüzük Taslak Metni Komisyonda Kabul Edildi

CHP tüzüğü değişikliğinin görüşüleceği “İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı” öncesi “tüzük hazırlık komisyonu”nda görüşülen “Tüzük Taslak Metni” oy birliğiyle kabul edildi.

Recep Kenan / itvhaber.com

CHP‘nin tüzük değişikliklerinin ele alınacağı “İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı” çalışmalarına kapsamında CHP Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi Binici başkanlığındaki “tüzük hazırlık komisyonu” toplantısı parti genel merkezinde yapıldı.

Yaklaşık yedi saat süren son bölümüne CHP Genel Başkanı Özgür Özel de katıldığı toplantıda örgütlerin görüş ve önerileriyle şekillenen “tüzük taslak metni” oylanarak, komisyon üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi.

“TÜZÜK TASLAK METNİ”: ÜÇ DÖNEM SINIRI GETİRİLİYOR

“Tüzük hazırlık komisyonu” toplantısında kabul edilen “Tüzük Taslak Metni” iddialara göre; tüzük değişikliğiyle milletvekili ve belediye başkanları için üç dönem sınırı getirilmesi öneriliyor.

MİLLETVEKİLİ VE BELEDİYE BAŞKAN DÖNEM SINIRI

“CHP Tüzük komisyonu” taslak metnine göre; dönem sınırı, Meclis’te 27’nci Dönem itibariyle başlamış kabul edilecek. Belediye başkanları için de benzer madde geçerli olacak.

ÖN SEÇİM, GENÇLİK VE KADIN KOTASI

Örgüt gözetiminde ön seçim olursa il kotası yüzde 15’e kadar, hakim gözetiminde ön seçim olursa yüzde 5 kontenjan belirlenecek. Kadın kotası yüzde 35 olarak belirlenecek. Gençlik kotası ikiye ayrılacak. 18-25 yaş kotası 10, 25-40 yaş yapılacak ilk olağan kurultayda kotası yüzde 15 olarak belirlendi. Kotaların bir sonraki kurultaylarda arttırılacağı kararı da iddialarda yer alıyor.

ÜYELERİN ÖN SEÇİMLERDE OY KULLANABİLMESİ İÇİN KRİTERLER

Edinilen bilgiye göre; üyelik aidatı 120 lira ve 6 bin lira arasında değişecek. Üyelerin ön seçimlerde oy kullanabilmesi için sandık görevi yapmak, sandık bölgesinde seçim çalışması yapmak, seçim dönemi kampanyalara, mitinglere katılmak gibi kriterlerin belirlenmede etkili olacağı kaydediliyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ