logo

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı İmamoğlu’nun Erzurum Mitingine Saldırı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı İmamoğlu’nun Erzurum Mitingine Saldırı

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı yardımcısı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na Erzurum mitingine taşlı saldırıda yaralılar var. Otobüsün camları kırıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı yardımcısı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Erzurum’da düzenlenen mitingde halka hitap ettiği anda gerginlik yaşandı. Erzurum Miting alanındaki halka ve İmamoğlu’nun otobüsüne yapılan saldırıda ve yaşanan olaylar sonrası bazı vatandaşlar yaralandı.

Miting öncesi alan, Erzurum Büyükşehir Belediyesi araçları tarafından doldurularak, miting için alana halkın girişi engellenmeye çalışıldı. Daha sonra boşaltılan alan miting için hazır hale geldi.

Miting alanına gelen Millet İttifakı Cumhurbaşkanı yardımcısı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu alanda toplanan Erzurumlulara hitap etmeye başladı.

TAŞLI SALDIRI İLE PROVAKASYON

Miting alanının hemen yanında toplanan bir grup İmamoğlu’nun bulunduğu otobüse ve alandaki vatandaşlara taş ve yanlarında getirdikleri bazı cisimleri fırlatmaya başladı. Saldırı sonrası bazı vatandaşlar yaralandı.

Taşlı saldırı altında otobüsün üstünden polislere seslenen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Olayları seyreden polisler biz de sizleri seyrediyoruz. Bu şehrin valisi, emniyet müdürü biz de sizi seyrediyoruz.” İkazında bulundu.

Erzurum valisi, Belediye başkanı hakkında suç duyurusunda bulunacağını ifade deden İmamoğlu, “Polisler burada yaralanan vatandaşlar var siz seyrediyorsunuz. Erzurum valisi, Belediye başkanı hakkınızda suç duyurusunda bulunacağım. İnsanları tahrik ediyorsunuz.” Dedi.

Saldırıların artması üzerine İmamoğlu seçim otobüsü ile alandan uzaklaştırıldı. Yaralıların durumu hakkında bilgi almadan Erzurum’dan ayrılmayacağını belirten Ekrem İmamoğlu, yaşanan provokatif olaylarla ilgili ayrıntılı açıklama yaptı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » »
#

SENDE YORUM YAZ