logo

Diyarbakır ve Mardin’deki Arazi Yangınları 11 Can Aldı

Diyarbakır ve Mardin’deki Arazi Yangınları 11 Can Aldı

Sıcaklıklardaki yükselişe bağlı olarak orman ve arazi yangınlarında artış kaydedilirken, Diyarbakır ve Mardin’deki arazi yangınlarında 11 can kaybı yaşandı.

Recep Kenan / itvhaber.com

Diyarbakır’ın Çınar ilçesi ve Mardin’in Mazıdağı ilçesinde meydana gelen arazi yangınında hayatını 11 vatandaşımız hayatını kaybetti. Bölgede 78 kişi yangından etkilendi. Geniş bir alanda etkili olan arazi yangınında çok sayıda canlı telef oldu.

11 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, 78 KİŞİ YANGINDAN ETKİLENDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yangınla ilgili yaptığı açıklamada, “Diyarbakır’ın Çınar ilçesinin Köksalan mahallesi ve Yazçiçeği köyü ile Mardin’in Mazıdağı ilçesi Yücebağ ve Yetkinler köyünde dün akşam meydana gelen yangın sebebi ile 11 kişi hayatını kaybetti, 78 kişi yangından etkilendi.” İfadelerine yer verdi.

Geniş alanda orman tahribatı oluşan İzmir ve Çanakkale’nin aralarında olduğu bölgelerde yaşanan orman yangınlarında bir çok canlı tahrip olan yaşam alanında telef oldu. 11 can kaybının yaşandığı Diyarbakır ve Mardin’deki arazi yangınlarında çok sayıda küçükbaş hayvan ile birlikte doğal yaşamdaki canlı telef oldu.

11 CAN KAYBININ YAŞANDI, YÜZLERCE HAYVAN TELEF OLDU

Diyarbakır’ın Çınar ilçesi ile Mardin’in Mazıdağı ilçesi arasındaki alanlarda çıkan yangın rüzgarın etkisiyle büyüdü. Elektrik iletim hatlarından çıktığı iddia edilen yangın nedeniyle buğday ve mısırların yer aldığı 10 bin dönüm alan yandı. 11 can kaybının yaşandığı yangında yüzlerce hayvan telef oldu.

SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA AÇIKLAMA YAPTI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından Diyarbakır’ın Çınar ilçesi ve Mardin’in Mazıdağı ilçesinde meydana gelen arazi yangını ile ilgili yaptığı açıklama;
“Diyarbakır’ın Çınar ilçesinin Köksalan mahallesi ve Yazçiçeği köyü ile Mardin’in Mazıdağı ilçesi Yücebağ ve Yetkinler köyünde dün akşam meydana gelen yangın sebebi ile 11 kişi hayatını kaybetti, 78 kişi yangından etkilendi. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum, yaralılara geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.
       Diyarbakır ve Mardin sınırındaki köylerde yaşanan bu yangınlar nedeniyle şu anda Diyarbakır’da 5 hasta yoğun bakımda, 4’ü entübe durumda. Şanlıurfa’da 1 hasta entübe olarak tedavi görüyor. Hastanelerimizde tedavisi süren toplam hasta sayısı 6.
       Yangınlar sebebi ile olay yerlerine Diyarbakır’dan 24 Ambulans ve 3 UMKE Timi ile Mardin’den 15 Ambulans ve 4 UMKE Timi görevlendirilmiştir.
       Bilindiği gibi, yangınlar ilgili birimlerce söndürülmüş olup, soğutma çalışmaları devam ediyor.

İÇİŞLERİ BAKANI: “SOĞUTMA ÇALIŞMALARI DEVAM ETMEKTEDİR”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptığı açıklamada; Diyarbakır İli Çınar ilçesi Köksalan Kırsal Mahallesinde saat 22:15’te anız ile örtü yangını olarak başlayan ve rüzgârın şiddetiyle Yazçiçeği, Bağrık ve Ağaçsever mahallelerini etkileyen yangın, Mardin Mazıdağı ilçesi Yücebağ, Şenyuva ve Yetkinler mahallesi istikametine doğru da ilerlemiş ancak ekiplerimizin ve vatandaşlarımızın yoğun çalışması sonucu tamamen kontrol altına alınmıştır.   Soğutma çalışmaları devam etmektedir.” İfadelerine yer verdi.

YANGIN İÇİN ADLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDIĞI AÇIKLANDI

Diyarbakır’ın Çınar ile Mardin’in Mazıdağı ilçeleri arasındaki alanda çıkan ve geniş bir araziyi etkileyen anız yangınıyla ilgili Çınar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatıldığı açıklandı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ