logo

DKY-FER Yapı İnşaat Yenisahra ‘Güney Ataşehir’ Projesine Start Verdi

DKY-FER Yapı İnşaat Yenisahra ‘Güney Ataşehir’ Projesine Start Verdi

DKY-FER Yapı İnşaat Yenisahra Mahallesi’nde TA-19 No’lu Adada 10.375 m2’lik etapta salt çoğunluğun kararını içeren tebligat Yenisahra Muhtarlığına asıldı.

Recep Kenan / itvhaber.com

Yenisahra Mahallesi’nde TA-19 No’lu Adada 10.375 m2’lik alanı kapsayan etapta projeye başlayacak yüklenici firma DKY-FER Yapı İnşaat ortaklığı tarafında yapılacak uygulamaya imza atanların salt çoğunluk kararının imza atmayan hak sahiplerine bildirildiği tebligat Yenisahra Mahalle muhtarlığına asıldı.

DKY-FER YAPI İNŞAAT YENİSAHRA’DA BULUNAN PROJESİNE START VERDİ

 Yıllardır kentsel dönüşüm bekleyen Yenisahra Mahallesi’nde Günaydın Et  – Yenisahra Futbol Sahası arasındaki dere kenarındaki yer alan TA-19 No’lu adada 10.375 m2’lik alanı kapsayan etapta Güney Ataşehir projesiyle dönüşümün start verildi.

MALİKLERİ İMZAYA DAVET EDEN TEBLİĞ ASKIDA

Ataşehir’e bağlı Yenisahra Mahallesinde 2015 yılında başlayan kentsel dönüşüm sürecinde DKY İnşaat firmasının Yenisahra mahallesinde bulunan TA-19 No’lu 10.375 m2 olan adada arsa sahiplerinin %59’u ile sözleşme imzaladı. Yüklenici firma DKY-FER Yapı İnşaat Kentsel Dönüşüm Kanunda yapılan değişiklik ile getirilen %51 düzenlemesi doğrultusunda sözleşmeye imza atarak uygulamaya katılan salt çoğunluğun kararının imza atmayan maliklere tebliği askıya çıkardı.

TEBLİĞ MUHTARLIKTA 15 GÜN ASKIDA KALACAK

Yüklenici firma DKY-FER Yapı İnşaat tarafından proje çalışmalarına başlamak istediği adada sözleşme imzalamayan salt çoğunluk kararı, hak sahiplerine bilgi için Yenisahra Mahallesi Muhtarlığına tebliğ tutanağı asıldı. Asılan tebliğ tutanağı mahalle muhtarlığında 15 gün askıda kalacak.  Kentsel Dönüşüm Kanunda yapılan yeni düzenlemeler, yeni mevzuat ve yönetmelikle birlikte ikamet adresine tebligat gönderme zorunluluğu kaldırıldı.  Artık, tebligatın e-Devlet, muhtarlık ve riskli binaya asılması yeterli olacak.

15 GÜNLÜK ASKI SÜRESİ SONUNDA TEBLİĞ EDİLMİŞ SAYILACAK

Hak sahiplerini imzaya davet içeren tebliğ 15 gün süreyle askıda kalacak. Süre sonunda hak sahiplerine tebliğ edilmiş sayılacak. Bu nedenle kişiler e-Devlet’ine bakmıyorsa, muhtara gitmiyorsa, apartmanda daire tespiti ve yüzde 51 çoğunlukla yapılan sözleşmeyi muhtarda incelemeden göremezler ise. Binanın yıkıldığını fark edemeyebilirler. Sadece hesaplarına yatan parayı görebilirler. Bu yüzden e-Devlet’e düzenli olarak bakılması gerekiyor.

DÜZENLEME KENTSEL DÖNÜŞÜM SÜRECİNİ HIZLANDIRMAYI AMAÇLIYOR

Rezerv alanlara yönelik Kentsel Dönüşüm Yasasındaki yeni düzenlemeler, kentsel dönüşüm sürecini hızlandırmayı ve daha etkin hale getirmeyi amaçlıyor. Hak sahiplerinin bu değişikliklere uyum sağlaması ve süreçleri yakından takip etmesi haklarının korunması anlamında büyük önem taşıyor.

ATAŞEHİR PROJE GAYRİMENKUL GELİŞTİRME A.Ş.’DEN AÇIKLAMA

Proje paydaşlarından Ataşehir Proje Gayrimenkul Geliştirme A.Ş.’den yapılan açıklama, “Ataşehir ilçesi Yenisahra Mahallesi TA-19 Toplulaştırma adası bilgilendirme, İstanbul ili Ataşehir İlçesi Yenisahra Mahallesi Toplulaştırma imar Adası ( Kısaca TA-19 )içinde bulunan 2495, 2496, 2497, 2498 ve 2499 numaralı adalada 6306 sayılı kanun kasamında Hisseleri Oranında Paydaşların Salt Çoğunluğuyla Alınan Karar Ve Anlaşma Şartlarını Çeren Teklifin Karara Katılmayanlara Bildirilmesi bugün itibarıyla, 14.8.2024 tarihinde Yenisahra Muhtarlığına yapılmıştır. İlgili tüm dökümanlar muhtarlığa teslim edilmiştir.” İfadeleri yer aldı.

BİLGİ ALMAK İSTEYEN MALİKLER İÇİN
Yenisahra Mahallesi Muhtarlığı Adres:
Yeni Sahra, Türkarslan Sk. No:15, 34746 Ataşehir/İstanbul Telefon: (0216) 470 96 83

Yüklenici Firma:
Ataşehir Proje Gayrimenkul  Geliştirme A.Ş. TEL: 0533 345 13 61 Esentepe Mah. Kartal Vizyon Sitesi Cevizli D100 Güney Yanyol Cad. No:13/43 Kartal

Müşavir Firma:
ATABEL İnşaat Temizlik Gıda San. Ve Tic. A.Ş. TEL: 0216 455 96 71 Barbaros Mah. Barbaros Cad. No: 229/3 Ataşehir

MUHTARLIKTA İLANIN SON GÜNÜ TEBLİĞ EDİLMİŞ SAYILACAK

“6306 Sayılı Kanun Kapsamında Yapılan Tebligatların Maliklere E-Devlet Kapısından Ve Kentsel Dönüşüm Başkanlığı İnternet Sayfasından Bildirilmesi”

6306 sayılı Kanun’un değişik 3 üncü maddesinin ikinci fıkrasında göre; “Riskli yapılar, tapu kütüğünün beyanlar hanesinde belirtilmek üzere, tespit tarihinden itibaren en geç on iş günü içinde Başkanlık veya İdare tarafından ilgili tapu müdürlüğüne bildirilir. Ayni ve şahsi hak sahiplerine tebliğ yerine kaim olmak üzere, tespite ilişkin bilgileri ihtiva eden tutanak yapıya asılır, maliklere e-Devlet Kapısı üzerinden bildirilir. İlgili Muhtarlıkta on beş gün süre ile ilan edilir. Riskli yapı tespit işlemi, muhtarlıkta yapılan ilanın son günü ayni ve şahsi hak sahiplerine tebliğ sayılır. Kanun kapsamındaki yapıların tahliyesine ve yıktırılmasına ilişkin olarak ayni ve şahsi hak sahiplerine yapılacak tebligat, tahliye ve yıktırmaya ilişkin tutanağın yapıya asılması, Maliklere e-Devlet Kapısı üzerinden bildirilmesi ve ilgili muhtarlıkta on beş gün süre ile ilan edilmesi suretiyle yapılır. Tahliye ve yıktırmaya ilişkin işlem, muhtarlıkta yapılan ilanın son günü ayni ve şahsi hak sahiplerine tebliğ edilmiş sayılır.”  denilmektedir.

Yukarıda açıkça ifade edildiği şekilde; riskli yapı tespiti işlemi ve tahliye ve yıkıma ilişkin işlem muhtarlıkta yapılan ilanın son günü ayni ve şahsi hak sahiplerine tebliğ edilmiş sayılacak olup nihai olarak tebligat işleminin yapıldığı kabul edilmiş sayılır.

MUHTARLIK ASKI TUTANAĞI

MALİKLERİN SALT ÇOĞUNLUK KARARI

Kaynak: Ataşehirweb

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ