logo

Erdoğan Açıkladı: ‘En Düşük Emekli Maaşına 2 Bin Lira Zam’

Erdoğan Açıkladı: ‘En Düşük Emekli Maaşına 2 Bin Lira Zam’

Erdoğan tarafından açıklanan “en düşük emekli maaşına 2 bin lira zam” açıklaması sonrasında SSK ve Bağ-Kur emeklileri zamlı maaşlarını merak ediyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından en düşük emekli maaşına yapılan 2 bin lira zam açıklaması sonrasında SSK ve Bağ-Kur emeklileri tarafından zamlı maaşlar merak ediliyor.

Son dakika bilgisiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir süredir gündemde olan 2023 emekli maaş zammı ile ilgili canlı yayında yaptığı açıklamada zam oranını duyurdu. 2023 en düşük emekli maaşı ne kadar oldu. En düşük emekli maaşı kaç TL oldu? Emekli bayram ikramiyesi ne kadar oldu?

Bu soruların yanıtları, canlı yayında en düşük emekli maaşına yapılan zam açıklaması ile Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verildi.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞINA 2.000 TL ZAM

En düşük emekli maaşına yapılan 2.000 TL zam açıklaması sonrasında diğer emeklilerin maaş artışlarında yapılan zam miktarları merak ediliyor. Yapılan açıklamaya göre Maaş miktarı ne olursa olsun bütün emekliler 2.000 TL zam almış oluyor.

BAKANI VEDAT BİLGİN ÇALIŞMAYI DUYURMUŞTU

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, en düşük emekli aylığının ve emeklilere verilen bayram ikramiyelerinin yükseltilmesiyle ilgili alternatif çalışmalarının olduğunu belirterek, bu çalışmaları en geç gelecek hafta başı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a arz edeceklerini bildirmişti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN CANLI YAYINDA AÇIKLADI

Bu gelişmenin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı canlı yayında emekli maaşı ile ilgili müjdeyi,  “5.500 TL olan emekli aylığını 2 bin TL artırıyoruz ve 7.500 TL yapıyoruz. ” ifadeleri ile verdi.

ZAMLI MAAŞLAR TBMM KARARI YETİŞİRSE NİSAN’DA

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından en düşük emekli maaşının 5 bin 500 liradan 7 bin 500 liraya yükseltilmesi yönündeki kararın ilerleyen günlerde TBMM gündemine gelerek yasalaşması ve zamlı aylıkların nisan ayında hesaplara yatırılması bekleniyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ