logo

Eski ABD Başkanı ve Adayı Donald Trump’a Suikast Girişimi Düzenlendi

Eski ABD Başkanı ve Adayı Donald Trump’a Suikast Girişimi Düzenlendi

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Donald Trump’a Pennsylvania eyaletinde seçim mitingi sırasında suikast girişimi düzenlendi.

Recep Kenan / itvhaber.com

Cumhuriyetçi Parti’den başkanlık için yarışan eski ABD Başkanı Donald Trump, 13 Temmuz’da Pensilvanya’daki mitingde kürsüden destekçilerine hitap ettiği sırada silahlı saldırıya uğradı.

Cumhuriyetçi Parti adayı Donald Trump’a Ateş Açan Saldırganı Saniyeler İçinde Etkisiz Hale Getirmişler.

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Donald Trump’a, 13 Temmuz’da Pennsylvania eyaletinde yaptığı seçim mitingi sırasında suikast girişimi düzenlendi.

FBI olay yerinde öldürülen şüphelinin 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğunu açıkladı. Suikast girişimini neden planladığının ise henüz belirlenemediği ifade edildi.

Suikast sırasında silah sesleri ile birlikte korumaya alınan Trump’ın kulağından kan aktığı da görüldü. Kurşunun, kafasının Trump’ın yanından kulağını sıyırarak geçtiği anlaşıldı.

Olay sırasında Trump’ı izleyen bir kişi öldü ve iki kişi de yaralandı.

Eski ABD Başkanı Donald Trump da suikast ile ilgili bir gazeteye yaptığı açıklamada, “ölmüş olmam gerekiyordu” dedi.

BAŞKAN BİDEN TRUMP’A YÖNELİK SALDIRIYI KINADI

Trump’a yönelik saldırıyı kınayan Başkan Biden, saldırı sırasında hayatını kaybeden Corey Comperatore’un ailesine de başsağlığı diledi.

Trump’a suikast girişimiyle ilgili hala çok sayıda belirsiz noktanın bulunduğunu kaydeden Biden, sorunların “kurşunlarla değil”, seçimdeki oylarla çözülebileceğini kaydederek, “Saldırganın motivasyonunu henüz bilmiyoruz. Görüşlerini ve bağlantılarını bilmiyoruz. Yardım alıp almadığını ve başkalarıyla iletişime geçip geçmediğini bilmiyoruz” dedi.

KESKİN NİŞANCILAR ETKİSİZ HALE GETİRDİ

Eski ABD Başkanı Donald Trump’a yönelik suikast girişimi kamuoyunda geniş yankı uyandırırken, saldırıya dair yeni detaylar da ortaya çıkmaya devam ediyor. Sürünerek çıktığı çatıdan Trump’a ateş eden 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks’un kürsünün arkasında bekleyen keskin nişancılar tarafından saniyeler içinde etkisiz hale getirildiği görüntüler servis edildi.

POLİS GÖREVLİLERİNİN ÖNCE BİLGİLENDİRDİĞİ İDDİA EDİLİYOR

Öte yandan ABD eski başkanı Donald Trump’ın Pensilvanya’da düzenlediği seçim mitingindeki polis görevlilerinin, çatıdaki şüpheli ateş açmadan dakikalar önce bilgilendirdiklerini öne sürüldü.

BBC’nin haberine göre, Greg Smith adlı bir katılımcı, saldırganın, izleyiciler tarafından saldırıyı düzenlemeden dakikalar önce görüldüğünü iddia etti.

Saldırganın sürünerek çatıya çıktığını gördüğünü kaydeden Smith, saldırganın bir silah taşıdığının açıkça görüldüğünü ve etkisiz hale getirilmeden “3-4 dakika” çatıda kaldığını da dile getirdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ