Son Dakika
İBB, TCDD’nin kurucusu ve ilk genel müdürü Behiç Erkin’in adını, Ümraniye’de inşa edilen Türkiye’nin ilk 2 katlı tren park alanına sahip en büyük kent içi raylı sistem merkezine verdi.
Merhum Behiç Erkin’in adını verdikleri Raylı Sistem Yerleşkesi’nin şantiyesini, yüzde 33 seviyesinde ve tamamen durmuş bir halde devraldıklarını vurgulayan İmamoğlu, “Kimi aylardır, kimi yıllardır duran, biraz böyle kimsesiz gibi duran metro şantiyelerimizi hızlıca ele aldık. Hatta şehir için tehlike arz eden bir kısım şantiyeler vardı. Göreve gelir gelmez, onların tedbirlerini almakla işimize başladık. Bu süreç, tarihi bir süreçtir. Bizim İstanbul’a yaşattığımız özellikle metrolarla ilgili bu dönemin, ileride çok konuşulacak tarihi bir süreç olduğunun altını çizelim” dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Kurtuluş Savaşı’nın lojistik anlamdaki kahramanlarından, TCDD’nin kurucusu ve ilk genel müdürü Behiç Erkin’in adını yaşattı. Erkin’in adı, kentin Anadolu yakasındaki 3 metro hattının komuta merkezi olarak kullanılacak Raylı Sistemler Yerleşkesi’ne verildi. Ümraniye’deki Behiç Erkin Raylı Sistem Yerleşkesi; İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, merhum Erkin’in torunu Emir Kıvırcık ve yerleşke girişine asılan Erkin’in tablosunu yapan ressam Teymur Rzayev’in katılımlarıyla hizmete açıldı. Açılış töreninde, sırasıyla; İmamoğlu ve İBB Genel Sekreter Yardımcısı Pelin Alpkökin birer konuşma yaptı.
“YÜZDE 33 SEVİYESİNDE, TAMAMEN DURMUŞ BİR ŞANTİYE DEVİR ALDIK”
Büyükşehir Belediyesi Metro İstanbul Behiç Erkin Raylı Sistemler Yerleşkesi’ni, “Kentin Anadolu yakasındaki metro hatlarında hizmet verecek trenlerin toplandığı ve bakımlarının yapıldığı yer” olarak tanımlayan İmamoğlu, “Bu yerleşkede; bakım atölyesi, ağır bakım atölyesi, açık ve kapalı tren parklanma alanları, trafo binaları ve tabii ki idari bina var” bilgilerini paylaştı. Açılışını yaptıkları yerleşke şantiyesini, yüzde 33 seviyesinde ve tamamen durmuş bir halde devraldıklarını vurgulayan İmamoğlu, “Aynı garipliği, Dudullu – Bostancı hattında da yaşamıştık. Çünkü İller Bankası’ndan o dönemde bir kredi kullanılmış, bu krediyle bir bölümü, yarısına yakın bir bölümü, 1,6 milyarlık bir krediyle yapılmış. O hattımız, o para bitince, hiçbir kaynak hazırlığı olmadığı için, öz kaynaktan da yapmak gibi bir plan kurgulanmadığı için, durmuştu” ifadelerini kullandı.
Etiketler: Behiç Erkin » Demiryollarının Öncüsü Behiç Erkin » İBB » İBB Behiç Erkin’in Adını Yaşattı » Kent İçi Raylı Sistem Merkezi » Raylı Sistem Yerleşkesi » TCDD’nin Kurucusu » ÜmraniyeBENZER HABERLER