logo

İBB Kadın Kartal’da 2 Gün Süren Kadınlar Kampı Düzenledi

İBB Kadın Kartal’da 2 Gün Süren Kadınlar Kampı Düzenledi

İBB Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, iki gün boyunca düzenlendiği Kadınlar Kampıyla kadın katılımcılara unutulmaz bir kamp deneyimi yaşattı.

İBB Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, Kartal Yakacık Bayram Demirkol parkında iki gün boyunca süren ve birçok atölye ile etkinliğin düzenlendiği Kadınlar Kampıyla kadın katılımcılara unutulmaz bir kamp deneyimi yaşattı.

İBB’DEN KADINLAR KAMPI

İBB Kadın, 17- 18 Ağustos tarihlerinde kadınlara yönelik iki günlük bir kamp düzenledi. Kartal Yakacık Bayram Demirkol Parkı’nda gerçekleştirilen Kadınlar Kampı’nda katılımcılar birçok aktivitede yer aldı. Müzik atölyesinde nota ve vuruş eğitimi alan katılımcılar, tiyatro eğitimi ile beden farkındalığına yönelik çalışmalarda bulundular.

Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, Kartal Yakacık Bayram Demirkol parkında iki gün boyunca süren ve birçok atölye ile etkinliğin düzenlendiği Kadınlar Kampıyla kadın katılımcılara unutulmaz bir kamp deneyimi yaşattı. 20 kadın katılımcı, alanında uzman eğitmenler eşliğinde, diledikleri desen, renk ve modellerde portföy çanta, gözlük aksesuarı ve takı tasarımı yapma fırsatı bulurken akrilik boya resim, tiyatro ve müzik atölyelerine katıldı.

MÜZİKTEN TİYATROYA BİRÇOK ATÖLYE DÜZENLENDİ

Portföy çanta tasarım atölyesinde; istenilen renk ve çizimler ile her katılımcı kendi portföy çantasını özgün bir tasarım ile tasarladı. Gözlük aksesuar tasarımında çeşitli boncuklar kullanılarak katılımcılar kendi gözlükleri için özgün şekilde gözlük ipi tasarlamıştır. Takı tasarımı atölyesinde misina üzerinde çeşitli boncuklar kullanılarak bileklik, kolye tasarımı yapıldı.

Akrilik boya resim atölyesinde tuval üzerinde akrilik boya kullanarak özgün resim çalışması yapılırken tiyatro atölyesi kapsamında tiyatroya başlangıç temel alınarak, beden farkındalığı, hareket çalışmaları, hafıza çalışmaları temel seviyede grup çalışması halinde gerçekleştirildi.

Müzik atölyesinde, başlangıç eğitimi olarak nota ve vuruşlar temel seviyede öğretildi. Eğitim kapsamında katılımcılara basit enstrümanlar olarak marakas, ahşap yumurta, claves, jingle çubuğu ve guiro tanıtıldı. Ayrıca eğitmen tarafından çello dinletisi gerçekleştirildi.

Ciltte olumlu etkiler gösterip yaşlanma belirtilerinin azalmasına yardımcı olan ve stres yönetimine destek olan yüz yogası etkinliği de katılımcılar ile uzman öğretici eşliğinde gerçekleştirildi.

Etkinliklerin yanı sıra serbest zamanlarda birbirlerini tanıma ve sohbet etme şansı buldular. Kamp çeşitli hediyelerin ve katılım belgelerinin takdimi ile sona erdi.

“YENİ ARKADAŞLAR EDİNDİK, YENİ ŞEYLER ÖĞRENDİK”

Katılımcılardan Gül Hanım: “Çok güzel bir gün ve gece geçirdik, her şey çok güzeldi. Yeni arkadaşlar edindik, yeni şeyler öğrendik. İBB çalışanları bizler için çok güzel etkinlikler hazırlamışlar. Hepsinden Allah razı olsun. Bütün kadınlarımız böyle etkinliklere gelsinler. Böyle etkinliklerin devamını da İBB’den bekleriz. Her şey için çok teşekkürler.”

“İBB ÇALIŞANLARI BİZİ 5 YILDIZLI OTEL KONFORUNDA AĞIRLADI”

Katılımcılardan Nedime Hanım: “İBB Kadın’ın düzenlediği kamp etkinliğine kızlarımla beraber katıldık. Gelirken biraz tereddütteydim fakat geldikten sonra gördüm ki İBB çalışanları bizi evimizin rahatlığında, kamp değil de 5 yıldızlı otel konforunda bir hizmetle ağırladılar. Tiyatro etkinliği, müzik atölyesi bizi günün sonunda çok rahatlattı. Bütün İstanbullu kadınlara bu etkinliklere gelmelerini tavsiye ederim. İnşallah tekrar buluşuruz. Daha güzel etkinliklerde tüm hemşehrilerimizle bir arada olmak isterim.”

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ