logo

İlgezdi, ‘Türkiye’nin Hafızası Yok Mu Edilecek?’

İlgezdi, ‘Türkiye’nin Hafızası Yok Mu Edilecek?’

CHP’li Gamze Akkuş İlgezdi, Uzun yıllardır TRT İstanbul Radyosu olarak kullanılan Harbiye’deki Radyoevi’nin apar topar boşaltılması konusunda kaygılarını dile getirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Uzun yıllardır TRT İstanbul Radyosu olarak kullanılan Harbiye’deki Radyoevi’nin apar topar boşaltılması konusunda kaygılarını dile getirerek, “TRT’nin daha önceki uygulamalarından biliyoruz boşalttıkları binalar ellerinden çıktı. Türkiye’nin hafızası olan her yerinde ülkemizin müzik tarihine ışık tutacak anısı olan Radyoevi binası da mı yok edilecek?”  dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi TRT’nin Harbiye’de bulunan Radyoevi binasının deprem gerekçesi ile apar topar boşaltılmasını Meclis gündemine taşıyarak, “TRT’nin Ortaköy’deki yeri de deprem gerekçesi ile boşaltılmıştı, sonra bu bina TRT’nin elinden çıktı. Antalya’daki TRT binası da 4 senedir kullanılmıyor. Ülkemizin hafızası Radyoevi de aynı akıbete mi uğrayacak?” diye sordu.

CHP’li Akkuş İlgezdi, Harbiye’de bunun İstanbul’un simge yapılarından Radyoevi’nin2000 yılında otel yapılmak; 2012 yılında ise Birleşmiş Milletlere tahsis edilmek istendiğini hatırlatarak, “Şimdi de Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığına devredileceği iddiaları gündemdedir. Hatta TRT’nin Çekmeköy’de arazi satın aldığı ve yapılacak binaya tüm birimlerini taşıyacağı da gündemde. Uzun yıllardır ülkemizin müzik kültürünün merkezi olan anıt binaya kıymayın.” diye konuştu.

TRT’nin önceki yaptıklarını da hatırlatan Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, “99 Depreminden sonra Ortaköy’deki misafirhane boşaltıldı ve bu bina TRT’nin elinden çıkarıldı. Radyoevi ve Ulus’taki TRT binası boşaltılarak bir tv kanalının binası kiralandı. Çekmeköy’de TRT’nin bir arazi satın aldığı iddiaları var. Antalya’da da TRT binası 4 yıl önce boşaltıldı binanın akıbeti belli değil. İzmir’deki TRT müdürlüğünün de taşınacağı iddiaları gündemde, TRT bu binaları neden elden çıkarıyor?” dedi.

CHP’li Akkuş İlgezdi, Fuat Oktay’a yönelttiği soru önergesinde,

“1-İstanbul’da Harbiye ve Ulus’taki binaların boşaltılma nedeni nedir?

2-Binalarin deprem riski taşıdığına ilişkin raporlar nereden alınmıştır?

3-1999 Marmara Depreminden sonra Ortaköy’deki TRT misafirhanesi boşaltılırken bu binalar için risk taşımadığına ilişkin rapor verilmiş midir?

4-Ortaköy’deki misafirhane gibi bu binalar da TRT’nin elinden çıkarılacak mıdır?

5-Çekmeköy’de bir arazi satın alındığı ve tüm TRT binalarının buraya taşınacağı doğru mudur?

6-Boşaltılan iki binadaki TRT personelinin bir başka medya kuruluşunun binasına taşınması kararı kim tarafından alınmıştır? Bu bina kaç yıllığına kiralanmıştır ve ne kadar kira ödemesi yapılacaktır?

7-TRT İstanbul Radyosunun arşivi nerede korunacaktır?

8-TRT Antalya Bölge Müdürlüğü de 4 yıl önce benzer biçimde boşaltılmış, Antalya’da başka bir bina kiralanmıştır. Bu binaya 4 yılda ne kadar kira ödenmiştir? Antalya’nın merkezinde TRT’ye ait bu bina için 4 yıl içinde ne yapılmıştır? TRT Antalya Bölge Müdürlüğü kiraya çıkmak yerine neden kendi mülkü olan Lara TRT Kampına taşınmamıştır?

9-İzmir’de Kahramanlar semtinde bulunan TRT binasının, AVM yapılmak üzere satılacağı ve yeni bina yapılması için Torbalı ilçesinde arsa arandığı bilgisi doğru mudur?

10-TRT İzmir Bölge Müdürlüğüne ait Kahramanlar’da bulunan ek bina kime, hangi tarihte, hangi gerekçeyle ve ne kadara satılmıştır?

11-TRT Çukurova Bölge Müdürlüğünün kapatılacağı ve sadece Adana’da bir haber bürosu bırakılacağı iddiası doğru mudur? Mersin’de görev yapan TRT personelinin durumu ne olacaktır? Mersin’deki bina da satışa çıkarılacak mıdır?

12-TRT’nin gerek bandrol gelirleri gerekse elektrik payından aldığı miktar her geçen gün yükselirken, reklam gelirleri de artarken, bu kadar çok mülkün elden çıkarılmasının gerekçesi nedir?

13- Radyoevi binasının Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığına devredileceği doğru mudur?

14- TRT’de 4 Ocak 2021 tarihi  itibariyle memur, kadro karşılığı sözleşmeli ve özel sözleşmeli olarak kaç personel çalışmaktadır? TRT’ye son 2 yıl içinde ÖHT (Özel Hukuka Tabi) statüsünde 3 bin yeni personel alındığı bilgisi doğru mudur?

15-TRT Haber, 2020 yılında 19 Mayıs, 30 Ağustos, 10 Kasım ve 17 Aralık’ta alt yazı hatalarıyla gündeme gelmiş, bu önemli günlerde yapılan ciddi hatalar kamuoyunun büyük tepkisini çekmiştir? Bu yayın hatalarıyla ilgili olarak kaç yönetici ve çalışan hakkında soruşturma yürütülmüştür? Kaç kişiye ceza verilmiştir? Ceza alan yönetici var mıdır? sorularına yanıt aradı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ