logo

İmamoğlu, KİPTAŞ Hacıbektaş Mihmandar Projesi Teslim Töreni’nde

İmamoğlu, KİPTAŞ Hacıbektaş Mihmandar Projesi Teslim Töreni’nde

TBB ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Anadolu’nun önemli inanç ve kültür merkezi Nevşehir’de KİPTAŞ Hacıbektaş Mihmandar Projesi Teslim Töreni’ne katıldı.

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu da KİPTAŞ Hacıbektaş Mihmandar Projesi Teslim Töreni’ne katıldı.

 “Biz İstanbul’un belediye başkanı olduğumuz an itibariyle bu cennet vatan için ne yapabiliriz, memleketin her köşesine hizmeti nasıl koşturabiliriz diye baktık” diyen İmamoğlu, ilçe belediyelere verilen desteklerin devam edeceğini söyledi. Mihmandar Projesi’nden bir ev alacağını belirten İmamoğlu, “Proje ilk satışa çıktığında söz vermiştik. Bu yapı sayesinde Hacıbektaşlı oldum” dedi.

Ayrımcılık yapmadan hizmet vereceklerinin altını çizen İmamoğlu, “Önümüzdeki genel seçimde iktidar olmak istiyoruz. Milletine hizmette sınır tanımayan çok özenli kadrolarla, bir kişiyi bile o sıcacık Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin, o güçlü ama şefkatli kollarının, vücudunun dışına tutmayacak, 86 milyonda bir kişiyi bile dışarıda tutmayacak, birleştirecek bir dönemi hep birlikte bu ülkeye kazandırmak istiyoruz. Sorumluluğumuz büyük. Allah yolumuzu açık etsin” ifadelerini kullandı.

İBB iştiraki KİPTAŞ; Anadolu’nun en önemli inanç ve kültür merkezlerinden biri olan Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde inşa ettiği, kentleşme modeline katkı sunan vizyon projesi KİPTAŞ Mihmandar’ı tamamladı. Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu da KİPTAŞ Hacıbektaş Mihmandar Projesi Teslim Töreni’ne katıldı.

İmamoğlu’na; eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu, Arnavutluk Tiran Belediye Başkanı Erion Veliaj, CHP Genel Başkan Yardımcıları Gökhan Zeybek, Pınar Uzun ve Özgür Karabat, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, CHP Nevşehir İl Başkanı Bülent Yumuş, CHP Parti Meclisi Üyeleri, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Kaim, Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, İstanbul Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin, Şişli Belediye Başkanı Emrah Şahan, yüklenici firma temsilcisi Adnan Polat, KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt da eşlik etti.

HACIBEKTAŞ MİHMANDAR PROJESİ:

KİPTAŞ Mihmandar’ın temeli 24 Kasım 2022’de atıldı. Gri su kazanım sistemi ve güneş enerji panellerine yer verilerek çevre odaklı tasarlanan proje; 65 konut, 10 ticari birim olmak üzere toplam 75 bağımsız birimin yanı sıra 1 kreş, 1 aşevi ve 1 sosyal tesisten oluşuyor. Avlu kısmı ise toplu yemeklere ve etkinliklere hizmet edecek, yaşamın 7 gün 24 saat sürmesine imkan sağlayacak şekilde tasarlandı. Bölgenin mimari değerlerini, yepyeni bir şehircilik anlayışı ile buluşturan KİPTAŞ Mihmandar; Hacıbektaş’ta sevgi ve hoşgörünün mirasını yaşatırken Hacı Bektaş-ı Veli’nin felsefesi ve düşüncelerinin ilelebet daim kalmasına katkı sağlayacak.

“4 KAPI 40 MAKAM”

Hacı Bektaş-ı Veli’nin bir yaşam öğretisi olan “4 kapı 40 makam” öğretisinden de yola çıkılarak; avluya açılan dört tane büyük kapı tasarlanırken, kırk makamı temsilen dört bir tarafı farklı boyutlardaki kemerlerle simgelendi. Kültürel değeri modern mimariyle birleştirip bir farkındalık yaratmasının ve Anadolu’da rol model olmasının hedeflendiği projede hayat, revak, kemer, avlu, eyvan gibi yapısal ögeler ve mekanlar kullanılırken, taklit etmek yerine kullanım biçimlerini anlayıp bugünün yaşam biçimine göre uyarlandı. Böylece Anadolu’nun izlerini hem yapıda devam ettirerek kent hafızası oluşturuldu hem de gelecek nesillere taşınması için bir rol model oldu.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ