logo

İstanbul ‘TBF Basketbol Spor Lisesi’nin Protokolü Törenle İmzalandı

İstanbul ‘TBF Basketbol Spor Lisesi’nin Protokolü Törenle İmzalandı

Millî Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Basketbol Federasyonunun ortaklaşa TBF Basketbol Spor Lisesinin protokolünü imzaladı.

İstanbul Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Basketbol Spor Lisesinin protokolü, Bakanlar Yusuf Tekin ve Osman Aşkın Bak ile TBF Başkanı Türkoğlu’nun katılımıyla imzalandı.   

“İSTANBUL TBF BASKETBOL SPOR LİSESİ” PROTOKOLÜ İMZALANDI

Millî Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Basketbol Federasyonunun ortaklaşa hayata geçireceği İstanbul Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Basketbol Spor Lisesinin protokolü, Bakanlar Yusuf Tekin ve Osman Aşkın Bak ile TBF Başkanı Türkoğlu’nun katılımıyla imzalandı.   

Zeytinburnu’nda inşa edilen Basketbol Gelişim Merkezinde düzenlenen törene Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, bakanlıkların yetkilileri ve konuklar katıldı.

Bakan Yusuf Tekin, burada yaptığı konuşmada, Millî Eğitim Bakanlığındaki müsteşarlık görevini yürüttüğü dönemi anımsatarak Basketbol Spor Lisesi projesinin o dönem peşinden koştuğu bir hayali olduğunu söyledi.

“Proje okul” tanımlaması yapılan okullarda müfredat oluşturmak, eğitici kadroların görevlendirilmesi gibi konularda istisnai özellikler getirdiklerini belirten Tekin, ticaret ve sanayi odaları ile büyük sanayi kuruluşlarıyla ortak meslek liseleri yaptıklarını dile getirdi.

Bakan Tekin, sportif anlamda başta Gençlik ve Spor Bakanlığı olmak üzere spor federasyonlarıyla ortak okullar açarak çocukların “Akademik eğitim mi, sportif eğitim mi?” kavgasının içine sokmadan hem sportif altyapısının gelişmesi hem de akademik eğitimini sağlıklı bir şekilde almasını temin etmek üzere projeler geliştirdiklerini anlattı.

Bunun en başarılı örneğinin Türkiye Voleybol Federasyonuyla beraber yürüttükleri Ankara’daki Voleybol Lisesi olduğunu belirten Tekin, bunun ardından da Teknik Direktör Fatih Terim’le 2014’te Riva’daki Futbol Lisesini hayata geçirdiklerini hatırlattı.

Protokol konuşmaları sonrasında, Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu tarafından İstanbul Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Basketbol Spor Lisesinin protokolü imzalandı.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ