logo

Kadıköy ’de Zehirli Mamalarla Sokak Hayvanlarını Öldürülmesine Açıklama

Kadıköy ’de Zehirli Mamalarla Sokak Hayvanlarını Öldürülmesine Açıklama

Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı tüm Kadıköylüleri, sokak hayvanlarına sahip çıkmaya ve gerekli durumlarda belediyenin bilgilendirmesini istedi.

Recep Kenan / itvhaber.com

Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı sabah gelen ihbar ile 31 Ağustos 2024 Cumartesi günü sabaha karşı kimliği belirsiz kişilerce Rüştiye Sokak’a zehirli mamalar bırakılarak sokak hayvanlarını öldürüldüğünü öğrendiklerini kaydetti.

Gelen ihbar sonrası, belediye ekiplerimiz ivedilikle olay yerine intikal etmiştir. Emniyet güçleri de olay yerine gelip incelemelerde bulunduklarını, belediye ekiplerinin, sokaklardaki zehirleri toplayıp, sokağı temizlediklerini belirtti.

Başkan Mesut Kösedağı açıklamasında, Belediyeye gelen ihbarlar ve görgü tanıklarının ifadelerinin emniyet güçlerine iletildiğini ifade etti.

Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı tarafından yapılan yazılı açıklama;

Sayın Kadıköylüler,
Hayvanların özgürce yaşadığı Kadıköy’ümüzde, 31 Ağustos 2024 Cumartesi günü sabaha karşı kimliği belirsiz kişilerce Rüştiye Sokak’a zehirli mamalar bırakılarak sokak hayvanlarımızın öldürüldüğünü öğrendik.

Bu sabah (1 Eylül 2024, Pazar) gelen ihbar sonrası, belediye ekiplerimiz ivedilikle olay yerine intikal etmiştir. Emniyet güçleri de olay yerine gelip incelemelerde bulunmuştur. Belediye ekiplerimiz, sokaklardaki zehirleri toplamış ve sokağı temizlemişlerdir. Başka bir hayvanın zarar görmemesi için tüm yakın sokaklar ve bölge hemen yıkamaya alınmıştır. Edinilen bilgilere göre saat 04.00 sularında organize olduğunu düşündüğümüz, kimliği belirsiz kişiler tarafından bu canice eylem gerçekleştirilmiştir. Belediyemize gelen ihbarlar ve görgü tanıklarının ifadeleri emniyet güçlerimize iletilmiştir.

Bu kötücül eylemin, Belediyemizin “Katliam Yasası” olarak bilinen yasa tasarısına karşı net bir şekilde tavır almış olmasından kaynaklandığını düşünmekteyiz.

Zira Kadıköy sokakları, sokak hayvanlarının özgürce yaşadığı yerlerdir. Kadıköy Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezimiz de köpeklerimize gereken özeni göstermeye devam edecektir.

Kadıköy Belediyesi olarak tüm Kadıköylüleri, sokak hayvanlarına sahip çıkmaya ve gerekli durumlarda belediyemizi acilen bilgilendirmeye çağırıyoruz. Bu vahim durumun takipçisi olacağımızdan da kimsenin şüphesi olmasın.

Kadıköy Belediye Başkanı

Mesut Kösedağı

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ