logo

Kıbrıs Barış Harekatı ‘nın 50. Yıl Dönümü Törenlerle Kutlandı

Kıbrıs Barış Harekatı ‘nın 50. Yıl Dönümü Törenlerle Kutlandı

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yıl dönümü kutlama törenleri Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın katılımıyla kutlandı.

Recep Kenan / itvhaber.com

Kıbrıs Barış Harekatı‘nın 50. yıl dönümü kutlama törenleri KKTC ve Türkiye Cumhuriyeti protokol üyelerinin katılımıyla kutlandı.

KKTC’nin başkenti Lefkoşa,’da düzenlenen Kıbrıs Barış Harekatı 50. yıl dönümü kutlama törenlerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, kabine üyeleri ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yıl dönümü KKTC ve Türkiye Cumhuriyeti protokol üyeleri ile KKKTC vatandaşlarını katılımıyla coşkuyla kutlanıyor. Gün içinde yapılacak törenlerde harekatta şehit düşen askerler anılırken, zulmü sonlandıran tarihi zafer kutlanıyor.

20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yıl dönümü büyük bir coşkuyla kutlanıyor, harekatta şehit düşen Mehmetçik minnetle yad ediliyor. KKTC’deki törenler Lefkoşa’da Dr. Fazıl Küçük Bulvarı’nda yapılan resmi geçitle başladı.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) da Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50’nci yıl dönümü nedeniyle sosyal medya hesabındaki hesabında yayımladığı mesajda, “Kıbrıs Türkü’ne yönelik insanlık dışı katliamlara son veren ve Ada’ya barış, güven ve huzuru getiren Mutlu Barış Harekatı’nın 50’nci yılı kutlu olsun. Şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize sağlıklı ve mutlu uzun ömürler diliyoruz. Kıbrıs Türkü’nü hiçbir zaman yalnız bırakmadık, bırakmayacağız” ifadeleri yer aldı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » »
#

SENDE YORUM YAZ