logo

Kurultayda Konuşan Ekrem İmamoğlu: İktidara ‘Yargısal Taciz’ Uyarısı

Kurultayda Konuşan Ekrem İmamoğlu: İktidara ‘Yargısal Taciz’ Uyarısı

TBB ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: “Türkiye’de, uzunca süredir siyaset alanı, yargı eliyle dizayn edilmeye çalışılıyor. Oyun başladıktan sonra değiştirilmez.”

TBB ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP 20. Olağanüstü Kurultay Oturumu’nun ikinci gününde konuştu.

Kurultaydaki konuşmasında Müzmin muhalefet’ döneminin bittiğini vurgulayan TBB ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ‘Müzmin muhalefet’ dönemi bitmiştir, tarihe gömülmüştür. CHP değişmektedir. Çünkü, CHP, artık Türkiye’nin birinci partisidir. CHP, artık bir iktidar partisi olmalıdır. Herkes bilecek ki; CHP, iktidarı istiyor ve iktidara yürüyor. Hatta koşuyor.” Dedi.

CHP’de ‘Müzmin muhalefet’ döneminin bittiğini ve tarihe gömüldüğünü vurgulayan İmamoğlu, “CHP 20. Olağanüstü Kurultay”ındaki konuşmasında “CHP değişmektedir. CHP, artık iktidar olmayacağına inanan, partiyi yönetmeyi, ülkeyi yönetmenin önüne koyanların partisi değildir; olamaz. Çünkü, CHP, artık Türkiye’nin birinci partisidir. CHP, artık bir iktidar partisi olmalıdır. Herkes bilecek ki; CHP, iktidarı istiyor ve iktidara yürüyor. Hatta koşuyor” dedi. Türkiye’de, uzunca süredir siyaset alanının yargı eliyle dizayn edilmeye çalışıldığının altını çizen İmamoğlu, “Sandıkta başa çıkamayınca, yargıyı sopa gibi kullanmaktan, üzerimize kılıç gibi sallamaktan imtina etmiyorlar. Aslı, astarı olmayan, ceviz kabuğunu doldurmayacak işlerden soruşturmalar, iddianameler, davalar, siyasi yasaklar gırla gidiyor. Amaçlarını biliyoruz. Hepsini tanıyoruz. Yenemeyeceklerini anladıkları rakiplerini, yargıya alet ederek, yarış dışı bırakmaya çalışıyorlar. Ama bilsinler ki; yargısal tacizlerle sonuç almaları mümkün değildir. Er meydanında töreyi bilen pehlivan ne yapmaz? Faul yapmaz. Geleneği, erdemi, ahlakı bilen hakem ne yapmaz? Taraf tutmaz. Siyasette rekabetin denklemi, mahkemelerde kurulmaz, kurulamaz. Bu denklemi siz kurmadınız ki, siz bozasınız. Bozamayacaksınız. Bozdurmayacak bu millet. Siyasi yarışın denklemini kim kurar? Millet kurar. Kim bozar? Millet bozar. 23 Haziran’da sizi demokrasi tokadıyla uğurladıkları gibi, yine uğurlayacaklar” diye konuştu.

CHP 20. OLAĞANÜSTÜ KURULTAY OTURUMU’NDA KONUŞTU

İBB Başkanı Ekrem Mamoğlu’ndan iktidara ‘yargısal taciz” uyarısı: siyasette rekabetin denklemi mahkemelerde kurulamaz.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 20. Olağanüstü Kurultay Oturumu’nun ikinci gününde devam etti. Söğütözü’ndeki Ankara Ticaret Odası Gordion Salonu’nda düzenlenen ikinci gün oturumlarında; CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Tarihi Kentler Birliği ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş birer konuşma yaptı.

CHP’nin 9 Eylül’de 101’nci kuruluş yıldönümünü kutlayacağını belirten İmamoğlu, sonunda ayakta alkışlandığı konuşmasında özetle şu ifadeleri kullandı.

“HEDEFİMİZ İKTİDAR”

“CHP değişti. Hedefimizin iktidar olduğunu, bu salonda bilmeyen var mı? Bizim hedefimiz, iktidar. İktidar olmalıyız. Bu memleketin, bize ve anlayışımıza ihtiyacı var. Her adımımızın bu hedefle bir ilgisi var. Her CHP’linin, Genel Başkanımızın, MYK üyesi arkadaşlarımın, belediye başkanlarımızın, partimizin il, ilçe yöneticilerinin, tüm delegelerimizin, bütün örgütümüzün, her birinin artık her kararında, her adımında kendisine sorması gereken tek bir soru var. ‘Bu karar ya da adım, bizi iktidara yaklaştırıyor mu ya da iktidar hedefine bir katkı yapıyor mu, bir zararı var mı’ diye sorgulamak zorunda. Attığımız adım, yaptığımız iş, söylediğimiz söz, birbirimize takındığımız tavır, vatandaşla konuşma biçimimiz, bizi iktidara yaklaştırıyor mu, uzaklaştırıyor mu? Hep bu soru zihinlerimizde yankılanmalı. Bu yaptığım bizi iktidara koşturuyor mu uzaklaştırıyor mu? Bu soruyu kendine, her gün değil, ibadet eder gibi, günde beş kere sorması gerekir.”

ORTAK AKIL YOKSA, TEK ADAMLIK VARDIR”

“Buna hazır olduğunuzu, milletimize hissettirin. Buna var mıyız, diye kendinize bir sorun. İçinizden o sesi bir alın bakalım. Hissedin o sesi. Buna var mıyız? Evet, buna var mıyız arkadaşlar? O ‘var mıyız’ cevabını bulduğumuz an, bu iş başarılacak demektir. Kurucu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Paşa, Kurtuluş Savaşı’nı, Gazi Meclis’te kurduğu meclis hükümeti eliyle verdi. Savaş anında millet meclisi, hangi millete nasip olur? Yani memleketin en zor zamanında, demokrasiden milim sapmadı. 100 yıl öncesinde, dünyanın hiçbir yerinde, bırakın öyle bir demokratı, böyle bir demokrat anlayışın emaresini bile okumadık. Milletin temsilcisi, meclisi çalıştırır. Çünkü, demokrasi yoksa, ortak akıl yoktur. Ortak akıl yoksa, ne vardır biliyor musunuz? Tek adamlıktır. O yolun sonunun da hayırlı olmadığını, hep beraber yaşadık, öyle değil mi? Bu nedenle, ülkemizde demokrasiyi getirmek için mücadele eden bizler, partimizin daha da demokratikleşmesi için dün çalıştık, bugün çalışıyoruz, yarınlarda çalışmaya devam edeceğiz. Onun için ön seçimi savunduk, savunuyoruz. Delegemiz de ön seçimle ilgili yeni düzenlemelere, daha güçlü bir omuz verdi. Artık milletvekillerimizin yüzü, halka daha fazla dönük olmak zorunda.”

“MÜZMİN MUHALEFET’ DÖNEMİ BİTMİŞTİR, TARİHE GÖMÜLMÜŞTÜR”

“Milletimizin, CHP’li belediye başkanlarına emanet ettiği yerel yönetimlerin çok dürüst, adil ve beceriyle yöneteceği bir dönemi, inşallah hep birlikte, güzel ve yakışıklı başkanlarımızla, CHP’li başkanların yönettiği şehirlerimizde hayat kalitesi hızla yükselecek, halkçı belediyecilik anlayışıyla, tüm vatandaşlarımıza, ayrımsız ve eşit hizmet verilecek. Temennimiz, isteğimiz, dileğimiz bu. Belediye başkanları olarak, birbirimize yardım edeceğiz. Dayanışmayı büyüteceğiz. Birbirimizin üzerinde gözümüz ve elimiz olacak. Moral vereceğiz. Çünkü bizim anlayışımız; hepimiz birimiz, birimiz hepimiz içindir. Sadece yerel yönetimlerde değil, hayatın her alanında, bir kelimeyi unutacağız parti içerisinde. ‘Ben’ değil, ‘biz’ diyeceğiz. Medeni bir rekabetin önce parti içinde, sonra da ülkemizde oluşmasını hep birlikte öncülük edeceğiz. Siyasette, şeffaflık ve hesap verebilirlik mekanizmalarının oluşması için, durmaksızın çalışacağız. Artık ne bitmiştir biliyor musunuz? ‘Müzmin muhalefet’ dönemi bitmiştir, tarihe gömülmüştür. CHP değişmektedir. CHP, artık iktidar olmayacağına inanan, partiyi yönetmeyi, ülkeyi yönetmenin önüne koyanların partisi değildir; olamaz. Çünkü, CHP, artık Türkiye’nin birinci partisidir. CHP, artık bir iktidar partisi olmalıdır. Herkes bilecek ki; CHP, iktidarı istiyor ve iktidara yürüyor. Hatta koşuyor. O bakımdan bu, çok önemli bir süreç.”

“UZUNCA SÜREDİR SİYASET ALANI, YARGI ELİYLE DİZAYN EDİLMEYE ÇALIŞILIYOR”

“Türkiye’de, uzunca süredir siyaset alanı, yargı eliyle dizayn edilmeye çalışılıyor. Hiçbir rekabette, yarışta kurallar, oyun başladıktan sonra değiştirilmez. Gördünüz mü öyle bir oyun? Oyun değil. Adil rekabette, kirli eller müdahale etmez, edemez. Sandıkta başa çıkamayınca, yargıyı sopa gibi kullanmaktan, üzerimize kılıç gibi sallamaktan imtina etmiyorlar. Aslı, astarı olmayan, ceviz kabuğunu doldurmayacak işlerden soruşturmalar, iddianameler, davalar, siyasi yasaklar gırla gidiyor. Amaçlarını biliyoruz. Hepsini tanıyoruz. Ne kendileri ne de izledikleri yol, bize yabancı değil. Yenemeyeceklerini anladıkları rakiplerini, yargıya alet ederek, yarış dışı bırakmaya çalışıyorlar. Daha önce yaptılar. Ama bilsinler ki; yargısal tacizlerle sonuç almaları mümkün değildir. Ne bir önceki genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na ne de bana ne de diğer arkadaşlarımıza ya da başka siyasi kişiliklere ya da kimliklere bu tarz açtıkları, açacakları davalarla insanları, ki başta bizi, yolumuzdan ayıramazlar, amaçlarına ulaşamazlar. Er meydanında töreyi bilen pehlivan ne yapmaz? Faul yapmaz. Geleneği, erdemi, ahlakı bilen hakem ne yapmaz? Taraf tutmaz. Siyasette rekabetin denklemi, mahkemelerde kurulmaz, kurulamaz. Bu denklemi siz kurmadınız ki, siz bozasınız. Bozamayacaksınız. Bozdurmayacak bu millet. Siyasi yarışın denklemini kim kurar? Millet kurar. Kim bozar? Millet bozar. 23 Haziran’da sizi demokrasi tokadıyla uğurladıkları gibi, yine uğurlayacaklar.”

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ