logo

‘Malazgirt Zaferi’ Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Katıldığı Programla Kutlandı

‘Malazgirt Zaferi’ Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Katıldığı Programla Kutlandı

Malazgirt Milli Park Alanı’ndaki  “Malazgirt Zaferi’nin 953. Yıl Dönümü Kutlama Programı”na katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Selçuklu mezarlığına ziyaret etti.

Recep Kenan / itvhaber.com

Malazgirt Zaferi‘nin 953. Yıl Dönümü” Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı programla kutlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malazgirt Milli Park Alanı’nda düzenlenen “Malazgirt Zaferi’nin 953. Yıl Dönümü Kutlama Proğramı”na katıldı.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Ahlat Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde toplandı.

Malazgirt Zaferi’nin 953. yıl dönümü etkinlikleri için Ahlat’a gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi’ndeki dünyanın en büyük Türk İslam mezarlarından biri olan Selçuklu mezarlığına ziyarette bulundu.

Ahlat’taki Selçuklu Mezarlığını Ziyaretinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, MHP Lideri Bahçeli, Ordu Komutanları, Bakanlar ve Cumhur İttifakı üyesi partilerin yöneticileri de eşlik etti.

Cumhur İttifakının birlik mesajı ile konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan Malazgirt Savaşı’nın 953’üncü yıldönümünde MHP, HÜDA PAR VE BBP genel başkanlarıyla el ele sahneye çıkarak, “Alparslan’ın sancağı atında kurulan güçlü ittifak 953 yıldır kutladığımız zaferi bize armağan etmiştir.” dedi.

Cumhurbaşkanımız Erdoğan, Malazgirt Milli Park Alanı’nda düzenlenen Malazgirt Zaferi’nin 953. Yıl Dönümü Kutlama Programı’nda yaptığı konuşmada, dün Bitlis ve Ahlat’taki programlara katıldıklarını, ilk otağın kurulduğu, ilk okun atıldığı Ahlat’ta gençlerle kucaklaştıklarını anımsattı.

Programda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Üzerinden geçen 953 yıla rağmen Malazgirt ruhu Türkiye’yle birlikte Türk ve İslam dünyasında bir iman çağlayanı olarak gürül gürül akıyor. Allah’ın izniyle üstte mavi gök çökmedikçe, alttan yağız yer yarılmadıkça, kıyamete kadar bu ruh gönüllerimizi kuşatmaya devam edecek.” dedi.

Ahlat Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde tarihi kabine toplantısına katılarak, önemli mesajlar verildiğine de işaret eden Cumhurbaşkanımız Erdoğan, toplantının ardından bölge valileri ve belediye başkanlarıyla bir araya geldiklerini aktardı.

ANADOLU’NUN KAPILARI KAPANMAMAK ÜZERE AÇILDI

Malazgirt Zaferi’nin, tarihi, istikameti ve ebedi ikameti belirlediğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Anadolu’nun kapılarının bir daha kapanmamak üzere ardına kadar açıldığı bu topraklarda Malazgirt Zaferi’nin 953’üncü seneidevriyesine ulaşmanın bahtiyarlığını yaşıyoruz. Bugün 85 milyon olarak hep beraber şanlı zaferin yıl dönümünü gururla, minnetle tam 953 yıldır değişmeyen heyecanla kutluyoruz.” şeklinde konuştu.

“85 MİLYON NAZLI HİLALİN GÖLGESİNDE BULUŞACAĞIZ”

Türk, Kürt, Arap, Sünni, Alevi demeden 85 milyon olarak nazlı hilalin gölgesinde buluşacaklarını dile getiren Cumhurbaşkanımız Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

BU TOPRAKLARI VATAN YAPAN ATALARIMIZI RAHMET VE MİNNETLE

“1071’den 2071’in Türkiye’sine uzanan ufuk çizgisindeki hedefleri bir olarak, iri olarak, kardeşlik hukukumuzu bozmak isteyenlerle özellikle yapacağımız mücadeleyle gerçekleştireceğiz. Farklılıklarımız üzerinden bizleri ayırmaya çalışanlara, aramıza nifak tohumları ekmeye çalışan fitne odaklarına geçit vermedik, vermeyeceğiz. Rabb’im muhabbetimizi, kardeşliğimizi daim eylesin diyorum. Malazgirt Zaferi’nin 953’üncü yıl dönümünde bu toprakları vatan yapan atalarımızı rahmet ve minnetle yad ediyorum.”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ