logo

Milli Atıcımız Yusuf Dikeç Atışı İle Dünya Kamuoyunun Dikkatini Çekti

Milli Atıcımız Yusuf Dikeç Atışı İle Dünya Kamuoyunun Dikkatini Çekti

Milli atıcılarımız İlayda Tarhan ve Yusuf Dikeç Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda 10m Havalı Tabanca Karma Takım branşında tarihimizde ilk gümüş madalyamızı aldılar.

Recep Kenan / itvhaber.com

Olimpiyat tarihimizin alanındaki ilk madalyasını ülkemize kazandıran milli atıcılarımız İlayda Tarhan ve Yusuf Dikeç kamuoyundan yoğun ilgi gördü.

Milli atıcımız Yusuf Dikeç; ekipmansız, eli cebinde, bulanıklığı önlemek için lens, daha fazla hassasiyet için ana lens bile kullanmadan, ortam gürültüsü susturmak için de kulak koruyucusu takmadan atış yapması ile dünyanın dikkatini çekti.

Yaptığı atışla dikkat çeken Milli atıcımız Yusuf Dikeç, yaptığı açıklamada, “Geçen sene olimpiyat kotasının verildiği yarışmadan 3 gün önce “benim silahımı aldılar Ben bu madalyayı, silahımı elimden alanlar hariç 85 milyona armağan ediyorum.”  Dedi.

Paris2024 Olimpiyat Oyunlarında ülkemiz adına yarışan olimpiyat tarihinde Atıcılık dalındaki ilk madalyamızı kazanan karma takım sporcumuz Jandarma Gücü Spor Kulübünden 51 yaşındaki emekli  Astsubay kıdemli başçavuş Yusuf Dikeç madalya getiren atışı ile dünya kamuoyunun ilgisini çekti.

“2024 Paris Olimpiyat Oyunları”nda 10 Metre Havalı Tabanca kategorisinde madalya kazanan emekli Astsubay Kıdemli Başçavuşumuz Yusuf Dikeç’in rakipleri gibi özel lensleri, göz kapağı ve kulak koruması olmadan yaptığı atışla madalya kazanması dünya basınında geniş yer buldu.

Milli atıcımız Yusuf Dikeç’in yaptığı atışı sırasındaki duruşu ile dikkat çekerken, dünya çapında ünlü isim tarafından beğeni ve takdir ifadeleri içerikli birçok paylaşıma konu yapıldı.

Bir Japon sosyal medya kullanıcısı, Milli atıcımız Yusuf Dikeç’in atış yaptığı anını çizimini yapıp paylaşarak; “Türk adam o kadar havalıydı ki onun bir taslağını çizdim. Onu çizdiğimde duruşunun ne kadar güzel olduğunu fark ettim.” dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ