logo

Nalan Gür Ve Oğlu Yağız: ‘Yeni Hayat’ İle Zorlukları Birlikte Aştılar

Nalan Gür Ve Oğlu Yağız: ‘Yeni Hayat’ İle Zorlukları Birlikte Aştılar

Ataşehir Belediyesi, Nalan Gür ile oğlu Yağız’ın yaşam hikâyesi, okuyuculara ilham vermek için bu hafta “Bizim Hikâyemiz” serisine taşındı.

Ataşehir Belediyesi’nin sunduğu “Bizim Hikâyemiz” programının bu haftaki konukları Nalan Gür ile oğlu Yağız oldu.

“BİZİM HİKAYEMİZ”İN BU HAFTAKİ KONUĞU NALAN GÜR VE OĞLU YAĞIZ: ‘YENİ HAYAT’ İLE ZORLUKLARI BİRLİKTE AŞTILAR

Ataşehir Belediyesi’nin sunduğu “Bizim Hikâyemiz” programının bu haftaki konukları Nalan Gür ile oğlu Yağız oldu. Hayatlarında zorlu bir dönemden geçen ve sorunlarla baş edemeyen Nalan Gür ve oğlu Yağız, aralarındaki derin iletişim kopukluğunu, Ataşehir Belediyesi’ne bağlı Yeni Hayat Gençlik Merkezi ile çözdü. İşte bu hayat dolu yaşam hikâyesi, okuyuculara ilham vermek için bu hafta “Bizim Hikâyemiz” serisine taşındı.

Ataşehir Belediyesi, sunmuş olduğu hizmetlerle, vatandaşların zorlu hayat yolculuklarında kolaylıklar sağlamaya devam ediyor. Sağlanan bu imkânlarla hayatları güzelleştiren Ataşehir Belediyesi, Nalan Gür’ün de hayatına dokunarak, anne oğul arasındaki sorunların aşılmasına vesile oldu.

Ataşehir’de yaşayan 47 yaşındaki Nalan Gür, 17 yaşındaki oğlu Yağız’la birlikte zorlu bir yolculuğa girdi. Eşinden ayrıldıktan sonra yalnız başına çocuk yetiştiren Nalan Gür, tüm zorluklara göğüs gererek, ortaya çıkan sıkıntıları tek başına gidermeye çalıştı. Nalan Gür’ün hayatı, oğlunun ergenlik döneminde yaşadığı sorunlarla git gide karmaşık hale geldi.

Tüm bu sorunlarla tek başına baş edemediğini anlayınca bu sefer de bir destek arayışına girdi.

Her şeyi tek başına göğüsledi

“Tek ebeveyn olmanın getirdiği zorluklar, hem maddi hem de manevi açıdan beni derinden etkiledi” diyen Nalan Gür, özel terapilerin yüksek maliyetleri nedeniyle sıkıntılar yaşayıp, devlet kurumlarından da beklediği desteği bulamayınca, başka bir yol aramaya başladı.

Bu süreçte, Ataşehir Belediyesi’ne bağlı Yeni Hayat Gençlik Merkezi ile tanışan Gür, ücretsiz olarak aile danışmanlığı hizmeti almaya karar verdi. Yeni Hayat Gençlik Merkezi’ndeki danışmanlar ile tanıştıktan sonra, Nalan ve Yağız arasındaki iletişimde önemli gelişmeler yaşandı. Nalan Gür, “Bu merkezdeki uzmanlar, bizim için bir köprü oldu. İletişimimizi güçlendirdi” diyerek sağlanan desteğin ne kadar kıymetli olduğunu vurguladı.

Uzmanlarla sorunların üstesinden geldiler

Nalan Gür ve oğlu Yağız, Yeni Hayat Gençlik Merkezi’ndeki uzmanların rehberliğinde aile içindeki iletişimlerini güçlendirerek, karşılaştıkları zorlukları aşmayı başardılar.

Yağız Gür: “Artık Kendimi Daha Rahat İfade Ediyorum”

Yeni Hayat Gençlik Merkezi’nin, annesiyle olan iletişimini güçlendirdiğini, sorunlara karşı farklı yöntemler geliştirerek, çözüm üretebildiklerini belirten Yağız Gür, boş zamanlarını resim çizerek değerlendirdiğini ve kendini her an geliştirmeye çalıştığını ifade ediyor.

Resim çizmenin kendisi için büyük bir rahatlama kaynağı olduğunu belirten Yağız Gür, uçak mühendisliği hayaliyle eğitimine artık daha fazla odaklanabiliyor. Gür; “Yeni Hayat Gençlik Merkezi’nin yardımları sayesinde, kendimi daha iyi ifade edebiliyorum ve annemle sorunlarımızın üstesinden geliyoruz” diyor.

“Aramızda Artık Daha Güçlü Bir Bağ Var”

Anne Nalan Gür ise “Yağız ile aramızda artık daha güçlü bir bağ var. Duygularımızı paylaşabilmek, zorlukların üstesinden gelmemizi sağladı” diyerek yaşadığı değişimi özetliyor. Yağız da annesiyle daha açık bir iletişim kurmanın, onun için ne kadar önemli hale geldiğini ifade ediyor. “Uzmanların yardımlarıyla, annemle iletişim kurmak çok daha kolaylaştı” diyor.

Yeni Hayat Gençlik Merkezi’nin aile danışmanlığı sürecindeki rolü, Nalan Gür ve oğlu Yağız’ın ilişkisini yeniden inşa etmede belirleyici oldu. Yaşanan zorlukların üstesinden gelinebileceğinin, destekle ve dayanışmayla umut dolu bir geleceğe adım atılabileceğinin en güzel örneği olan bu hikâye, benzer süreçlerden geçen birçok aile için ilham kaynağı olacak.

“Ebeveynler, Çocuklarına Rol Model Olmalı”

Yeni Hayat Gençlik Merkezi’nde aile danışmanı olarak görev yapan Çetin Akpolat ise aile içi sorunların çözümü ile ilgili şu sözlere yer verdi; “Aile içindeki iletişim eksikliklerini gidermek, özellikle tek ebeveynli ailelerde kritik bir öneme sahip. Ebeveynler, çocuklarına rol model olmalı”.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ