logo

Onursal Adıgüzel, ‘Amacımız, Ataşehir’de Kentsel Dönüşümün Hızlanması’

Onursal Adıgüzel, ‘Amacımız, Ataşehir’de Kentsel Dönüşümün Hızlanması’

Göreve geldikten sonra ilk defa yerel basına ilk kez konuşan Onursal Adıgüzel, yakın bir gelecekte Ataşehir’in imar planlarındaki son durumu değerlendirdi.

Recep Kenan / itvhaber.com

Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel ile Recep Kenan tarafından gerçekleştirilen röportajda  www.itvhaber.com ‘a yaptığı açıklamada, “beklenen İstanbul Depremi” ve İstanbul’daki deprem gerçeğini anımsatarak; “amacımız Ataşehir’de Kentsel Dönüşümün Hızlanması” dedi.

Ataşehir’deki deprem riskli yapı stokuna dikkat çeken Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, deprem planının ilk adımı olan “Ataşehir’in risk haritası”nı oluşturduklarını söyledi.

Ataşehir Belediyesi’nde konuk olduğumuz Başkan Onursal Adıgüzel ile www.itvhaber.com adına Recep Kenan tarafından gerçekleştirilen röportaj ile Ataşehirlilerin gündeminden hiç düşmeyen Ataşehir’in imarı planları ile açık ara farkla Ataşehir belediye Başkanı seçilen Onursal Adıgüzel’in görevdeki ilk 6 aylık süreceğini değerlendirdik.

Göreve geldikten sonra ilk defa yerel basını belediye de ağırladığını söyleyen Onursal Adıgüzel, yakın bir gelecekte yerel basın ile bir araya gelerek. Geniş bir değerlendirme yapacağını kaydetti.

Ataşehir Belediyesi’nde konuk olduğu Onursal Adıgüzel ile www.itvhaber.com adına Recep Kenan tarafından gerçekleştirilen röportajda imar planları başta, Ataşehir ile ilgili projeleri, Büyükşehir projelerinin son durumu hakkındaki gelişmeler ile ilgili yaptığı açıklamada, “Seçim sonrasında 6 aya yaklaşıyor görev süremiz. Bu çerçevede göreve geldiğimiz ilk günden beri -Ataşehirlilere nasıl daha iyi hizmet ederiz? Yaşam standartlarını nasıl düzeltebiliriz? Ataşehir’de çocukları nasıl güldürürüz? Gençleri nasıl daha iyi bir gelecekte buluştururuz? İleri yaştaki büyüklerimizi nasıl daha rahat ettiririz?-  Diye yoğun bir çalışma içindeyiz.” Dedi.

DEPREM KONUSU GERİ PLANINA ATILMAYA BAŞLANDI

Ataşehir’in mahallelerinde yapılan imar çalışmaları ve mevcut imar durumları hakkında geniş bir açıklama yapan Ataşehir belediye başkanı Onursal Adıgüzel, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
“Ataşehir’in imar meselesi bizim için birinci öncelikli mesele. Bunun asıl sebebi deprem… 6 Şubat depreminin üzerinden henüz 1 yıldan biraz fazla zaman geçti. 2 yıla doğru gidiyoruz. Deprem konusu geri plana atılmaya başlandı.”

ATAŞEHİR’İN RİSK HARİTASINI OLUŞTURDUK

“17 Ağustos depreminin yıl dönümünde deprem planımızın ilk adımını açıkladık. Ataşehir’in risk haritasını oluşturduğumuzu, hangi aşamaya geçtiğimizi, seçim döneminde söz verdiğimiz gibi deprem konteynırlarını toplanma alanlarına, parklara yerleştirmeye başladığımızı söyledik.”

ASIL AMACIMIZ ATAŞEHİR’DE KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN HIZLANMASI

“Bunlar depreme karşı duracak çözümler değil. Bizim asıl amacımız Ataşehir’de kentsel dönüşümün hızlanması. Bunun için de imar sorunlarının komple çözülmesi. Özellikle imar bekleyen mahallelerindeki yapı stokumuza baktığımız zaman, ciddi sorunlar olduğunu görürüz. Dışarıdan bakan biri Ataşehir’in nispeten yeni bir ilçe olduğu için depreme karşı daha dayanıklı olarak görüyor olabilir. Biz, yaptığımız analizlerde Ataşehir’in Yapı stokunun hiç de dışarıdan göründüğü gibi olmadığı ve ciddi bir dönüşüme ihtiyacı olduğunu görüyoruz.”

MUSTAFA KEMAL, İÇERENKÖY İMAR SÜRECİNİ YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ

 “Bu noktada Ataşehir’de geçmişten bu günümüze kronikleşmiş imar sorunu olan bölgeler var.  sorunların çözülmesi için Büyükşehir ile sürekli istişare halindeyiz. Çözüm için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Seçim dönemine gelen günlerde Büyükşehir Meclisi biraz da seçim telaşıyla dönemin mecliste çoğunluğu olan iktidarı Aşık Veysel ve Mustafa Kemal’in imarını geçirmişti. Bir de İçerenköy Mahallesi imarı geçmişti. Biz bunları detaylı inceliyoruz. Süreci yakından takip ediyoruz. Büyükşehir’deki arkadaşlarımızla sık sık toplantılar yapıyoruz.”

AŞIK VEYSEL VE MUSTAFA KEMAL PLANLAR ASKIDAN İNDİ, BİNLİK PLANLAR BAŞLIYOR

“Aşık Veysel ve Mustafa Kemal mahallelerinde planlar Büyükşehir’de askıya çıkmıştı. Askıdan indi. Şimdi itirazlar değerlendiriliyor. Sonrasında 1.000’lik binlik planların hayata geçmesi için çalışıyor olacağız.”

ERDAL EREN KÜLTÜR MERKEZİ’NDE SORULARI YANITLADIK

“Mustafa Kemal ve Aşık Veysel planlarıyla ilgili Vatandaşlarımızın soruları birebir yanıt vermeleri için Erdal Eren Kültür Merkezi’nde arkadaşlarımızı görevlendirdik. Vatandaşların sorularını bire bir yanıtladı.”

İNÖNÜ MAHALLESİ 18 UYGULAMASI YIL BİTMEDEN TAMAMLANACAK

“Özellikle, Kayışdağı İnönü mahallelerindeki planda beklenen düzenlemeler var. Bunların hızlıca sonuçlanması için çalışacağız. Ben Seçim döneminde söz vermiştim. -İnönü Mahallesi’ndeki 18 uygulamasını bu yıl bitmeden tamamlayacağız- demiştim. Arkadaşlarımız yoğun bir tempoyla çalışıyor Bu yıl içinde İnönü Mahallesi’ndeki 18 uygulamasını tamamlamış olacağız.”

KAYIŞDAĞI’NDA KÜÇÜK PARSELLERİN ÇEKME MESAFELERİ ÇÖZÜMÜ

“Kayışdağı Mahallesi’nde beklentiler var. Özellikle Küçük parsellerin dönüşümünde çekme mesafeleri kaynaklı sıkıntılar yaşıyor vatandaşlar. Onların çözümü ile ilgili de gerekli adımlar atılıyor. Arkadaşların dönüşüm yapabilmesi için işlerini kolaylaştırmaya çalışıyoruz.”

YENİ ÇAMLICA PLANLARINI PAYDAŞLARIMIZLA YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ

“Uzun zamandır mülkiyet sorunlarından kaynaklı Yeni Çamlıca planları var. Bölgedeki süreci muhtarlarımızla, sivil toplum kuruluşları ile ve yine Büyükşehir ve bütün paydaşlarımızla yakından takip ediyoruz. Bu hafta içi bizim planlama ekibi arkadaşlarımız Büyükşehir’de yetkililerle bir araya geldi. Yeni Çamlıca bölgesindeki mahallelerin planları ile ilgili neler yapılacağını konuştular.”

Yenisahra ve Barbaros mahallelerindeki planlar ile ilgili bireysel itirazlar gündemde. Ferhatpaşa mahallemizin 5000’lik planlarının önümüzdeki günlerde askıya çıkmasını bekliyoruz.

İÇERENKÖY’DEKİ 18 UYGULAMALARI MERAK EDİLİYOR

“Benim de mahallem olduğu için; İçerenköy’deki komşularımızla buluşmalarımızda sık sık 18 uygulamalarının ne olduğunu merak ediyorlar. Biz göreve geldikten sonra İçerenköy’deki planlar da askıya çıktı. Biz, Neşet Ertaş Kültür Merkezimizde planlamadan arkadaşlarımızı görevlendirdik. Vatandaşlarımızın birebir sorularını cevaplandırdık.”

İÇERENKÖY’DE 18 UYGULAMA İHALE SÜRECİNİ BAŞLATTIK

“İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile birlikte İçerenköy’de beklenen 18 uygulama çalışmalarında ihale sürecini başlattık. İnönü Mahallesi’ndeki 18 uygulamasını kendi içimizde arkadaşlarımız ile tamamlıyoruz. İçerenköy’deki 18 uygulamalarının biraz daha yoğun olduğunu gördüğümüz için hizmet alımı ile süreci tamamlamak istiyoruz.”

ATAŞEHİR’DE KENTSEL DÖNÜŞÜM PAYDAŞLARIMIZA KAPIMIZ AÇIK

 Amacımız Ataşehir’deki her komşumuzun kentsel dönüşüm ile binalarını daha dayanıklı hale getirmek için altyapıyı oluşturmak. İşlerini kolaylaştırmak. Ataşehir’de kentsel dönüşüm ile ilgili bütün paydaşlarımıza kapımızın açık olduğunu belirtmeliyim. Önümüzdeki günlerde yine toplantı yapacağız. Bu konuda Ataşehir’de uzun zamandır iş yapmayan Kiptaş’ı da burada proje yapmaya davet ediyor olacağız.

Ataşehir Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü çalışmalarında, İmar Planlarının Güncel Durumu:

ÖRNEK, ESATPAŞA VE FETİH PLAN DURUMU

• Ataşehir İlçesi sınırları içerisinde yer alan Örnek, Esatpaşa ve Fetih Mahallelerini kapsayan bölgede, 17.01.2024 onay tarihli 1/1000 ölçekli Örnek, Esatpaşa ve Fetih Mahalleleri Revizyon Uygulama İmar Planı (RUİP) Değişikliği, 3194 sayılı İmar Kanununun 8. Maddesi gereğince, 22.04.2024-21.05.2024 tarihleri arasında askıda ilan edildi. Askı süresi içinde Müdürlüğe iletilen itirazlarla ilgili Ataşehir Belediye Meclisi’nde görüşüldü.

İÇERENKÖY MAHALLESİ II. ETAP UİP

• Ataşehir İlçesi sınırları içerisinde yer alan İçerenköy Mahallesini kapsayan bölgede, 21.02.2024 onaylı 1/1000 ölçekli Ataşehir İlçesi İçerenköy Mahallesi II. Etap Uygulama İmar Planı (UİP), 3194 sayılı İmar Kanununun 8. Maddesi gereğince, 22.04.2024-21.05.2024 tarihleri arasında askıda ilan edildi.

Plan askı süresi içerisinde Müdürlüğe iletilen itirazlar karar alınmak üzere Ataşehir Belediye Meclisi’ne gönderilecek. 21.02.2024 onay tarihli 1/1000 ölçekli Ataşehir İlçesi İçerenköy Mahallesi II. Etap Uygulama İmar Planında (UİP) Etaplama Sınırları (18. Madde Uygulama Sınırları) içerisinde kalan parseller için Müdürlük 18. Madde Uygulamasına ilişkin iş ve işlemler ve ihale süreci başladı.

KÜÇÜKBAKKALKÖY MAHALLESİ UİP

• Ataşehir İlçesi sınırları içerisinde yer alan Küçükbakkalköy Mahallesini kapsayan bölgede, 17.01.2024 onay tarihli 1/1000 ölçekli Küçükbakkalköy ve Yakın Çevresi Uygulama İmar Planı (UİP) Değişikliği, 3194 sayılı İmar Kanununun 8. Maddesi gereğince,15.03.2024-13.04.2024 tarihleri arasında askıda ilan edildi. Askı süresi içinde Müdürlüğe iletilen itirazlar karar alınmak üzere Ataşehir Belediye Meclisi’ne gönderildi.

KAYIŞDAĞI VE İNÖNÜ UİP DEĞİŞİKLİĞİ

• Ataşehir İlçesi sınırları içerisinde yer alan Kayışdağı ve İnönü Mahallelerini kapsayan bölgede, 17.01.2024 onay tarihli Ataşehir İlçesi Kayışdağı ve İnönü Mahalleleri Uygulama İmar Planı (UİP) Değişikliği, 3194 sayılı İmar Kanununun 8. Maddesi gereğince, 04.04.2024-03.05.2024 tarihleri arasında askıda ilan edildi.
Askı süresi içerisinde Müdürlüğe iletilen itirazlar, karar alınmak üzere Ataşehir Belediye Meclisi’ne gönderildi. Kayışdağı ve İnönü Mahalleleri Uygulama İmar Planında Etaplama Sınırları (18. Madde Uygulama Sınırları) içerisinde kalan parseller için Müdürlü tarafından 18. Madde Uygulamasına ilişkin iş ve işlemlere başlandığı, uygulama çalışmalarının yıl sonuna kadar tamamlanacağı ifade ediliyor.

MUSTAFA KEMAL VE AŞIK VEYSEL MAHALLELERİ RNİP • Ataşehir İlçesi, Mustafa Kemal ve Aşık Veysel Mahallelerini kapsayan alanda; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından 21.02.2024 tarihinde onaylanan 1/5000 ölçekli Mustafa Kemal ve Aşık Veysel Mahalleleri Revizyon Nazım İmar Planı (RUİP) 16.08.2024-16.09.2024 tarihleri arasında İBB’de askıya çıkarıldı.
30 günlük askı süreci tamamlanan Mustafa Kemal ve Aşık Veysel Mahalleleri 1/5000 ölçekli RUİP (Revizyon Nazım İmar Planı) itiraz sürecinde.

Ataşehir Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü çalışmalarında, İmar Planlarının Güncel Durumu:

ÖRNEK, ESATPAŞA VE FETİH PLAN DURUMU

• Ataşehir İlçesi sınırları içerisinde yer alan Örnek, Esatpaşa ve Fetih Mahallelerini kapsayan bölgede, 17.01.2024 onay tarihli 1/1000 ölçekli Örnek, Esatpaşa ve Fetih Mahalleleri Revizyon Uygulama İmar Planı (RUİP) Değişikliği, 3194 sayılı İmar Kanununun 8. Maddesi gereğince, 22.04.2024-21.05.2024 tarihleri arasında askıda ilan edildi. Askı süresi içinde Müdürlüğe iletilen itirazlarla ilgili Ataşehir Belediye Meclisi’nde görüşüldü.

İÇERENKÖY MAHALLESİ II. ETAP UİP

• Ataşehir İlçesi sınırları içerisinde yer alan İçerenköy Mahallesini kapsayan bölgede, 21.02.2024 onaylı 1/1000 ölçekli Ataşehir İlçesi İçerenköy Mahallesi II. Etap Uygulama İmar Planı (UİP), 3194 sayılı İmar Kanununun 8. Maddesi gereğince, 22.04.2024-21.05.2024 tarihleri arasında askıda ilan edildi.

Plan askı süresi içerisinde Müdürlüğe iletilen itirazlar karar alınmak üzere Ataşehir Belediye Meclisi’ne gönderilecek. 21.02.2024 onay tarihli 1/1000 ölçekli Ataşehir İlçesi İçerenköy Mahallesi II. Etap Uygulama İmar Planında (UİP) Etaplama Sınırları (18. Madde Uygulama Sınırları) içerisinde kalan parseller için Müdürlük 18. Madde Uygulamasına ilişkin iş ve işlemler ve ihale süreci başladı.

KÜÇÜKBAKKALKÖY MAHALLESİ UİP

• Ataşehir İlçesi sınırları içerisinde yer alan Küçükbakkalköy Mahallesini kapsayan bölgede, 17.01.2024 onay tarihli 1/1000 ölçekli Küçükbakkalköy ve Yakın Çevresi Uygulama İmar Planı (UİP) Değişikliği, 3194 sayılı İmar Kanununun 8. Maddesi gereğince,15.03.2024-13.04.2024 tarihleri arasında askıda ilan edildi. Askı süresi içinde Müdürlüğe iletilen itirazlar karar alınmak üzere Ataşehir Belediye Meclisi’ne gönderildi.

KAYIŞDAĞI VE İNÖNÜ UİP DEĞİŞİKLİĞİ

• Ataşehir İlçesi sınırları içerisinde yer alan Kayışdağı ve İnönü Mahallelerini kapsayan bölgede, 17.01.2024 onay tarihli Ataşehir İlçesi Kayışdağı ve İnönü Mahalleleri Uygulama İmar Planı (UİP) Değişikliği, 3194 sayılı İmar Kanununun 8. Maddesi gereğince, 04.04.2024-03.05.2024 tarihleri arasında askıda ilan edildi.
Askı süresi içerisinde Müdürlüğe iletilen itirazlar, karar alınmak üzere Ataşehir Belediye Meclisi’ne gönderildi. Kayışdağı ve İnönü Mahalleleri Uygulama İmar Planında Etaplama Sınırları (18. Madde Uygulama Sınırları) içerisinde kalan parseller için Müdürlü tarafından 18. Madde Uygulamasına ilişkin iş ve işlemlere başlandığı, uygulama çalışmalarının yıl sonuna kadar tamamlanacağı ifade ediliyor.

MUSTAFA KEMAL VE AŞIK VEYSEL MAHALLELERİ RNİP

• Ataşehir İlçesi, Mustafa Kemal ve Aşık Veysel Mahallelerini kapsayan alanda; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından 21.02.2024 tarihinde onaylanan 1/5000 ölçekli Mustafa Kemal ve Aşık Veysel Mahalleleri Revizyon Nazım İmar Planı (RUİP) 16.08.2024-16.09.2024 tarihleri arasında İBB’de askıya çıkarıldı.
30 günlük askı süreci tamamlanan Mustafa Kemal ve Aşık Veysel Mahalleleri 1/5000 ölçekli RUİP (Revizyon Nazım İmar Planı) itiraz sürecinde.
Ataşehir Belediye Meclisi’nin 14.11.2023 tarih ve 092 sayılı kararı ile Mustafa Kemal ve Aşık Veysel Mahalleleri kapsayan alanda sürecin hızlanması açısından 1/1000 ölçek planların yapım ve onay işlemlerinin İBB tarafından yürütülmesi yönünde karar alındı.  Bu bölgenin 1/1000 ölçek planların yapım ve onay işlemlerinin kapsamda çalışmalar devam ediyor.

YENİSAHRA VE BARBAROS MAHALLELERİ 1. ETAP RUİP

• Yenisahra ve Barbaros Mahallelerinin bir kısmı, 15.02.2019-20.12.2022 tarihinde onaylanan 1/1000 ölçekli Yenisahra Mahallesi Çevresi I. Etap Revizyon Uygulama İmar Planı (RUİP) askı süreci tamamlandı. Askı süresi içerisinde yapılan itirazlar ilçe meclisine gönderilecek.
 Ayrıca askı ilan süresinde itiraz edilen alanlar dışındaki parseller için uygulama imar planı kesinleşmiş uygulamaya başlanmış olup, imar durumu düzenlenmektedir.
Bölgede planlar çerçevesinde ruhsat alınarak inşat yapımı devam etmektedir.

YENİÇAMLICA, MİMAR SİNAN VE MEVLANA 1/5000 NİP

• Ataşehir İlçesi, Yeniçamlıca, Mimar Sinan ve Mevlana Mahallelerini kapsayan alanda 1/5000 ölçekli nazım imar planı (NİP) çalışması İstanbul Büyükşehir Belediyesince devam etmektedir.

FERHATPAŞA 1/5000 NİP

• Ataşehir İlçesi, Ferhatpaşa Mahallesi’nde 1/5000 ölçekli (NİP) nazım imar planı çalışması İstanbul Büyükşehir Belediyesince tamamlanmış olup, ilgili kurumlara dağıtımın yapılması beklenilmektedir.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ