logo

Orhangazi’de 1923 Fidan Toprakla Buluştu: ‘Cumhuriyet Ağaçlarla Yeşeriyor’

Orhangazi’de 1923 Fidan Toprakla Buluştu: ‘Cumhuriyet Ağaçlarla Yeşeriyor’

Orhangazi’de 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında “Geleceğe Nefes, Cumhuriyete Nefes” sloganı ile ağaç dikme etkinliği düzenlendi.

Orhangazi‘de 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında Geleceğe Nefes, Cumhuriyete Nefessloganlı fidan dikme etkinliğinde 1923 fidan toprakla buluştu.

Orhangazi’de 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında düzenlenen etkinliğe Orhangazi Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu ve Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın ile birlikte Meclis üyeleri, ilçe protokolü, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

ORHANGAZİ’DE 1923 FİDAN YEŞERECEK

Orhangazi Orman İşletme Müdürlüğü organizasyonuyla Nadır Bölgesi’nde belirlenen alana Cumhuriyet‘in 100. Yılı anısına 1923 çam fidanı dikildi. Ağaç dikme etkinliğinde özellikle öğrencilerin heyecanı dikkat çekti. Etkinlikle çocukların ağaç sevgisi arttırılarak daha yeşil bir Orhangazi ve Cumhuriyet’in 100. yıldönümüne vurgu yapılması hedefleniyor.

100.YILI ANISINA 1923 ADET FİDANI TOPRAKLA BULUŞTU

Etkinlik sırasında Bir konuşma yapan Kaymakam Zafer Karamehmetoğlu 11 Kasımın her yıl Türkiye’de Ağaçlandırma Günü olarak kutlandığını belirterek, bugün Türkiye’nin dört bir yanında milyonlarca fidan toprakla buluşuyor. Orhangazi’de de Cumhuriyetimizin 100.Yılı Anısına 1923 adet fidanı toprakla buluşturuyoruz.” dedi.

ORHANGAZİ MARMARA’NIN ZÜMRÜTÜ!

Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın, fidan dikme etkinliği ile ilgili , “Orhangazi’nin Marmara’nın zümrütü olduğunu söylüyorum. Bu etkinlikle çocuklara ağaç sevgisi aşılanıyor, şehrimiz daha yeşil bir görünüme kavuşuyor ve Cumhuriyetimizin 100. yıldönümünü anmış oluyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından öğrenciler ve protokol üyeleri fidan dikilecek alanı baştan başa doldurarak, fidanları hasretlerini çektikleri toprakla buluşturdu.

        itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ