logo

Özgür Özel, ‘Türkiye’deki Siyasi Partilerdeki En Demokratik Tüzüğü Yapacağız’

Özgür Özel, ‘Türkiye’deki Siyasi Partilerdeki En Demokratik Tüzüğü Yapacağız’

İstanbul Kongre Merkezi’nde İstanbul İl Danışma Kurulu toplantısına katılan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Demokrasi siyasi partiler olmadan olmaz.” Dedi.

İstanbul Kongre Merkezi’nde CHP İstanbul İl Danışma Kurulu toplantısında konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel, tüzük kurultayı ile ilgili hazırlıkları ve gündemi değerlendirdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel:  “Birileri Bekliyor Ki Kendi İçimize Düşüp Onların Yakasını Bırakacağız”

CHP’nin büyük değişim kurultayının açılışını 4 Eylül günü Sivas’ta başlatacaklarını kaydeden CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, partinin kuruluş dilekçesinin verilmesinden sonra yapılan ilk kongrede Ankara’da açılış sırasında yapılan anonsa itiraz etmiştir. Demiştir ki ‘Bu bizim birinci kurultayımız değil. İkincisi. Birincisini 4 Eylül 1919’da Sivas’ta yapmıştık’. Bu öyle boşa söylenmiş bir söz değildir.” Dedi.

SİYASİ PARTİLERİN DE ANAYASALARI İÇTÜZÜK

 Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün iki büyük eserinin hareket noktasının Sivas olduğunu söylediğini, CHP’nin kuruluşunu ve oradaki tartışmaları, fikirleri, üretilen fikirlerin toplumsal rızaya dönüşme sürecini her şeyin önüne koyan bir tespitinin altını çizen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Demokrasi siyasi partiler olmadan olmaz. Siyasi partiler parti içi demokrasi olmadan olmaz. Bunların hepsini birden sağlayabilmek için de toplumların anayasaları neyse, siyasi partilerin de anayasaları, iç sözleşmeleri olan tüzükleri demokratik olmadan söylenecek hiçbir sözün önemi yok.” Diye konuştu.

HEP BİRLİKTE BU ÜLKEYİ YÖNETMEYE GELİYORUZ

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Kongre Merkezi’nde İstanbul İl Danışma Kurulu toplantısına katıldı. Burada konuşan Özel, “Birileri bekliyor ki tartışacağız. Birileri bekliyor ki kendi içimize düşüp onların yakasını bırakacağız. Milletin meselelerini konuşmayı, Türkiye’nin gerçek gündemini takip etmeyi, siyasetin gerçek gündemini belirlemeyi bırakacağız. Bekliyorlar ki birbirimize düşeceğiz ve onları kötü yönetimlerine rağmen sorumlulukları ile baş başa bırakacağız. Yok öyle yağma. Biz biriz, beraberiz, kararlıyız. Hep birlikte bu ülkeyi yönetmeye geliyoruz” ifadesini kullandı.

ÖZGÜR ÖZEL, İSTANBUL İL DANIŞMA KURULU TOPLANTISINDA KONUŞTU

İstanbul Kongre Merkezi’nde İstanbul İl Danışma Kurulu toplantısında konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel, “Sayın Genel Başkanlarım Altan Öymen ve Hikmet Çetin’in şahsında partimize kuruluşundan bugüne emek vermiş olan tüm partililerimizi, tüm seçilmişlerimizi, sayın il başkanımızın şahsında tüm İstanbul il örgütünü, Sayın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’nun şahsında İstanbul’da yerel yönetimlerde sorumluluk üstlenmiş, 31 Mart zaferinin başarısının mimarları olan tüm belediye başkanlarımızı, belediye meclis üyelerimizi, kadın kolları seçimini tamamlayıp, büyük bir olgunlukla, başarıyla bunu kadın kolları kurultayına taşıyan İstanbul’un kadın kolları genel başkanını, yöneticilerini, tüm kadın üyelerini, onların şahsında CHP’de siyaset yapan ve siyaset yapmaya davet ettiğimiz tüm Cumhuriyet kadınlarını, olgunlukla yürütülen süreçte, başarı ile yürütülen gençlik kolları seçimlerini yakından takip ediyorum İstanbul’daki tüm genç üyelerimizi, gençlik kollarımızın şahsında, CHP grubundan bana eşlik eden milletvekillerimiz, parti meclisimizden bana eşlik eden parti meclisimizden bana eşlik eden değerli parti meclisi üyelerimiz, genel başkan yardımcılarımız adına saygı, sevgi ve hürmetle selamlıyorum. Hepiniz hoş geldiniz” dedi.

“AYDINLANMA MEŞALESİNİ TÜM TÜRKİYE İLE BİRLİKTE TAŞIMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

“Dün Anadolu’nun kapılarını bizlere açan Malazgirt Zaferi’nin 953’üncü yıl dönümüydü. Anadolu’nun ilelebet vatanımız olacağını ilan eden Büyük Taarruz’un başlangıcının 102’nci yıl dönümüydü. 26 Ağustos 1922’de başlayan Büyük Taarruz 30 Ağustos’ta büyük zafere ulaştı. Bu zaferi 30 Ağustos’ta hep birlikte kutlayacağız. Daha sonra 1 Eylül’de Uşak’ta, 2 Eylül’de Eskişehir’de, 6 Eylül’de Balıkesir’de, 7 Eylül’de Aydın’da, 8 Eylül’de Manisa, 9 Eylül’de İzmir’de, 11 Eylül’de Bursa’da büyük zaferi, kurtuluşu, kuruluşun en önemli adımlarını kutlayacağız. ‘Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir’ diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün iki büyük eserinden biri CHP’nin 101’inci kuruluş yıl dönümünü ise hep birlikte 9 Eylül gününde kutlayacağız. Tarihin böylesine anlamlı bir dönemindeyiz. Geçmişten aldığımız güçle geleceğe, kendinden emin özgüvenli siyaset anlayışımızla iktidarı değiştirmeye, Türkiye’nin önüne 100 yıl önce olduğu gibi büyük umutsuzluklardan, büyük karamsarlıklardan, büyük bir kuşatılmışlıktan Türkiye’yi kurtararak, yeni bir yükselişe, yeniden ve hiç bırakmadığımız aydınlanma meşalesini tüm Türkiye ile birlikte taşımaya devam edeceğiz.”

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ