logo

Sağlık Bakanlığı’nda Devir Teslim Töreni Yapıldı

Sağlık Bakanlığı’nda Devir Teslim Töreni Yapıldı

Görevden affını isteyen ve 6 yıldır görevde olan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yerine İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu atandı.

Recep Kenan / itvhaber.com

İstanbul İl Sağlık Müdürü iken Sağlık Bakanlığı’na atanan Prof. Dr. Kemal Memişoğlu göreve başladı.

Atama yapılan Sağlık Bakanlığı’ndaki törende eski bakan Fahrettin Koca, görevini yeni bakan Kemal Memişoğlu’na; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ise görevini Murat Kurum’a devretti.

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla, görevden affını isteyen ve 6 yıldır görevde olan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yerine İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu atandı.

KEMAL MEMİŞOĞLUFAHRETTİN KOCA’DAN GÖREVİ DEVRALDI

10 Temmuz 2018’de göreve geldiğini kaydeden Fahrettin Koca,  “Görevime bazı ilkelerle geldim. Sağlık Bakanlarımız işlerini adeta bir hekim gibi göze çarpmadan yapan kişilerdi. Benim dönemim acı ve sarsıcı olayların dönemi oldu. Elazığ depremi acısını yaşadık. 11 Mart 2020 günü Covid-19 küresel salgını izledi. Kahramanmaraş depremleri büyük travma oldu. Bu 3 olayda ağır sınavlar verdik. Sağlık sistemimizin bu sınavları başarıyla verdiğini inanıyorum. Bu emaneti şimdi size devrediyorum.” Dedi

Türkiye’nin son 22 yılda sağlıkta büyük bir gelişim ve devrim niteliğinden başarıya imza attığını ifade eden Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, açıklamasında “Hizmet konusunda özverili çalışan sağlık çalışanları arkadaşlarıma minnetlerimi arz etmek istiyorum. Hem hasta memnuniyeti hem de çalışan memnuniyeti önceliklerimizde. Türkiye bugün sağlık hizmetinde dünyanın sayılı ülkeleri haline gelmiştir. Türkiye’nin artık bundan sonraki en büyük hedeflerinden bir tanesinin sadece sağlık hizmetini sunmak değil sağlık teknolojisini üretmek ve bu konudaki dünyanın lider ülkelerinden olmak hedefindedir.” İfadelerine yer verdi.

SAĞLIK HİZMETLERİNDE MEMNUNİYETE VE KORUYUCU SAĞLIĞA ÖNEM

Bakan Kemal Memişoğlu, hasta ve çalışan memnuniyetini daha da geliştirecek çalışmalar ile koruyucu ve temel sağlık hizmetlerini güçlendirecek politikaların öncelikleri arasında yer aldığını belirterek, “Elimizden geldiğince gece gündüz çalışacağız, sağlık hizmetlerini ve sağlık sektörünün gelişimini çok daha iyi yerlere getirmeye çalışacağız” şeklinde konuştu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ