logo

Sakarya Hendek’te Makarna Fabrikasında Patlama ve Yangın: 1 Ölü, 30 Yaralı

Sakarya Hendek’te Makarna Fabrikasında Patlama ve Yangın: 1 Ölü, 30 Yaralı

Sakarya’nın Hendek ilçesindeki makarna fabrikasında öğle saatlerinde meydana gelen patlamada, fabrikada bulunanlardan 1 kişi öldü, 6’sı ağır 30 kişi yaralandı.

Recep Kenan / itvhaber.com

Sakarya’nın Hendek ilçesindeki Oba Makarna’ya ait fabrikada öğle saatlerinde patlama meydana geldi. Makarna fabrikasında yaşanan güçlü patlamada 1 kişi öldü, 30 kişi yaralandı.

Anadolu Otoyolu’nun Sakarya Hendek gişeleri mevkisinde faaliyet gösteren Oba Makarna fabrikasında dün 13.30 sıralarında, siloların bulunduğu alanda henüz açıklanmayan nedenle patlama meydana geldi. Fabrikadan yükselen dumanlar Sakarya Hendek’in farklı noktalarından görüldü.

Geniş bir alanda duyulan ve gözlenen, büyük gürültüyle meydana gelen patlamanın ardından Fabrikada yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine ambulans, itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi. Alevler itfaiye ekiplerinin çabasıyla 16.00 sıralarında tamamen kontrol altına alındı.

MAKARNA FABRİKASINDA PATLAMA: 1 KİŞİ ÖLÜ BULUNDU, 30 YARALI

Patlama sonrası meydana gelen yangın büyürken, fabrikaya Sakarya başta olmak üzere, Düzce ve Kocaeli’den de çok sayıda destek ekip sevk edildi. Olayda 3’ü itfaiye eri olmak üzere 30 kişi yaralandı. Soğutma çalışmaları sırasında fabrika içinde bir kişinin cansız bedeni bulundu. Yaralılardan 5’i akşam saatlerinde taburcu edildi.

ADALET BAKANI YILMAZ TUNÇ SORUŞTURMA BAŞLATILDIĞINI AÇIKLADI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Patlamanın nedeni ve sorumluların tespiti için Hendek Cumhuriyet Başsavcılığı’nca adli soruşturma başlatılmıştır” dedi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da, patlamayı araştırmak üzere 1 başmüfettiş ile 1 müfettiş görevlendirdiğini açıkladı. Sağlık Bakanlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda “Yaralılarımızın tedavisi hastanelerde devam etmektedir. Vatandaşlarımıza acil şifalar dileriz” dedi..

FABRİKADA PATLAMA: 1 ÖLÜ, 30 YARALI

Patlama ile ilgili açıklama yapan Sakarya Valiliği, açıklamasında, “Bugün ilimiz Hendek ilçesinde bir fabrikada meydana gelen patlamada şu ana kadar 30 kişi yaralanmış olup; bunlardan 6 vatandaşımız ağır yaralanmış ve ağır yaralılardan 2’si de entübe edilmiştir. Ayrıca soğutma çalışmaları esnasında 3 itfaiye erimiz de hafif yaralanmış ve hastanede ayakta tedavi edilmiştir. Yaralıların sağlık durumu yakından takip edilmekte olup, 5 yaralı vatandaşımız taburcu edilmiştir. Ayrıca meydana gelen patlama sonrası yapılan soğutma çalışmaları esnasında bir vatandaşımızın cansız bedenine ulaşılmış olup, fabrika yetkililerince fabrika içerisinde herhangi bir vatandaşımızın/çalışanın bulunmadığı beyan edilmiştir.” İfadeleri yer aldı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ