logo

Serdar Orhan, ‘Bu Toprakları Yurt Yapan Ecdadımızı Minnetle Anıyorum’

Serdar Orhan, ‘Bu Toprakları Yurt Yapan Ecdadımızı Minnetle Anıyorum’

Ak Parti Gurup Başkanvekili Serdar Orhan, Meclisteki konuşmasında eğitim öğretim yılı, Ağustos ve Eylül aylarındaki günler ile ilgili duygu ve düşüncelerini aktardı.

Recep Kenan / itvhaber.com

Ataşehir Belediye Meclisi Ak Parti Gurup Başkanvekili Serdar Orhan, Meclis toplantısındaki konuşmasında, eğitim öğretim yılının başlaması ile ilgili mesajını paylaşıp, Ağustos ve Eylül aylarındaki önemli gelişmelerin yaşandığı günleri hatırlattı.

Ataşehir Belediye Meclisi toplantısında kürsüden konuşma gerçekleştiren Ak Parti grup başkan vekili Serdar Orhan tatil arasından sonra ilçe meclisleri ilk toplantısında yaptığı konuşmada Ağustos ayının zafer ayı, Eylül ayının ise acıların yaşandığı ay olduğuna dikkat çekti.

BU TOPRAKLARI BİZLERE EBEDİ YURT YAPAN ECDADIMIZI MİNNETLE ANIYORUM

Kürsüden konuşma gerçekleştiren Ak Parti grup başkan vekili Serdar Orhan, konuşmada, “Emanetimizi aldığımız ilçemizin haklarını korumak ve kollamak üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz. Ağustos ve Eylül ayındaki bazı önemli konuları değerlendirmek istiyorum. Tarihi büyük olan milletlerin söylenecek sözleri de çok olur. Ağustos ayı milletimiz için çok büyük kahramanlıkların yaşandığı günleri barındır. 26 Ağustos 1071’de Anadolu’nun kapılarını bizlere açan bu toprakları bizlere ebedi yurt yapan Malazgirt zaferinden gururunu yüzyıllardır yaşıyoruz. Ağustos ayının 26’sında başlayan O büyük taarruzun 30’unda zaferle sonuçlanması milletimiz için tarihi tevafuk olmuştur. 1071’de Biz geldik diyen Sultan Alparslan’dan sonra, bugün yine aynı zihniyete karşı ‘Anadolu Bizimdir, Biz gitmiyoruz’ demiştir. Bu coğrafyada bizlerin huzur içinde yaşaması için canlarını feda eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm ecdadımızı minnetle anıyorum.” Dedi.

DEPREMLERDE VEFAT EDEN VATANDAŞLARIMIZI RAHMETLE ANIYORUZ

Serdar Orhan, konuşmasında, “Ağustos ayında 99 depreminde vefat eden vatandaşlarımızı bir kez daha rahmetle anıyoruz. 6 Şubat depreminde hayatını kaybeden canlarımızı da rahmetle anıyorum. Geriye kalanlara sağlıklı huzurlu ve sabırlı diliyorum.”  İfadelerine yer verdi.

“TÜM DARBELERİN KARŞISINDA OLDUĞUMUZU HAYKIRMAK İSTİYORUM”

Darbeler karşı olduklarının altını çizen Serdar Orhan, “Bulunduğumuz Eylül ayı gencecik fidanların ya mahpusla ya da toprakla buluştuğu bir aydır. 12 Eylül 1980 darbesi bu acıların yaşandığı bir gerçektir. Yapmamız gereken yaşananlardan ders çıkarmak. Sen ben kavgası değil, biz duygusunu yüreklerimizde perçinlemektir. Ülkemizde yaşanmış tüm darbelerin karşısında olduğumuzu haykırmak istiyorum.” dedi.

YAŞAYAN BİR DİLİ TÜRKÇEMİZİN GELİŞMESİNİ SÜRDÜRMELİYİZ

 “Türk Dil Bayramını kutlayan Serdar Orhan, “Dilini kaybeden bir toplumun her şeyini kaybeder. Geleceğini koruması çok zor. Yaşayan bir dili olan Türkçemizin gelişmesini sürdürmeliyiz. Yunus Emre’den körüoğlu’ya. Yahya Kemal’den Necip Fazıl’a. Aşık Veysel’den Neşet Ertaş’a Türkçemizin güzelliklerini bizlere ulaştıran tüm söz ustalarına milletle yad ediyoruz.” Diye konuştu.

Ataşehir Belediye Meclisindeki konuşmasında, hayatını kaybeden önceki dönem Meclis üyesi Adnan Yılmaz’a rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyen Serdar Orhan, Ataşehirlilerin Mevlüt Kandili’ni kutladı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ