logo

‘Tarihi İstiklal Yolu’nda ‘Motosikletli İstiklal Sürüşü’ ile Temsili Cephane Nakli

‘Tarihi İstiklal Yolu’nda ‘Motosikletli İstiklal Sürüşü’ ile Temsili Cephane Nakli

“Tarihi İstiklal Yolu”nda İnebolu Limanı’ndan teslim alınan temsili cephane ve Türk Bayrağı’nın nakli “İstiklal Sürüşü” ile motosikletli ekip tarafından gerçekleştirildi.

Recep Kenan / itvhaber.com

Tarihi İstiklal Yolu” hattında “İstiklal Sürüşü” ile İnebolu Limanı’ndan teslim alınan temsili cephane ve Türk Bayrağı’nın nakli, motosikletli ekip tarafından Çankırı Dernekler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Can gerçekleştirildi.

Ilgaz Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, “İnebolu’dan başlayarak Ankara’ya uzanan İstiklal Yolu’nda Milli Mücadelemizi kutlama ve şehitlerimizi anma etkinliklerinin bir parçası olarak düzenlenen “İstiklal Sürüşü”, Ilgaz’ımızda Derbent Şehitler Anıtı’nda gerçekleştirildi.” İfadeleri yer aldı.

 “İSTİKLAL SÜRÜŞÜ” ETKİNLİĞİNE 250 MOTOSİKLETLİ KATILDI

Kurtuluş mücadelemizdeki fedakarlıkların yaşandığı, kadını, çocuğu, yaşlısı ile cephane nakli yapılarak cephe gerisi desteği ile bağımsızlık mücadelemizin sembolü olan İnebolu, Kastamonu, Ilgaz, Çankırı, Kalecik, Ankara hattındaki “Tarihi İstiklal Yolu”nda gerçekleştirilen “İstiklal Sürüşü” etkinliğine, Ankara, Kastamonu 37 Riders ve Çankırı Motosiklet Derneği üyesi 250 motosikletli katıldı.

ILGAZ DERBENT ŞEHİTLİĞİNDE DEVİR TESLİM

Kastamonu İnebolu’dan gelen cephane ve Türk Bayrağı Kastamonu motosikletli ekibi tarafından, Ankara’ya götürülmek üzere Çankırı motosikletli ekibine teslim edildi. İstiklal Marşımızın okunması ve dua ile başlayan etkinlik, Ilgaz Belediyemiz tarafından yapılan keşkek ikramı ile devam etti.

ÇANKIRI’DA “ZAFERİN YOLU UMUDUN YOLU” BELGESELİ GÖSTERİMİ

Ilgaz Derbent Şehitliğindeki törenin ardından Çankırı Şehitliğine kadar sürüş gerçekleştiren Motosiklet ekibine Çankırı Valisi M. Fırat Taşolar da eşlik etti. Çankırı Şehitliğinde yapılan törenden sonra Çankırı Karatekin Üniversitesinde gösterimi yapılan Mustafa Can’ın destekleyici olduğu “Zaferin Yolu Umudun Yolu” belgeselini izleyen Morosiklet ekibi, “Tarihi İstiklal Yolu” güzergahı olan İnebolu, Kastamonu, Ilgaz, Çankırı, Kalecik, Ankara hattındaki “İstiklal Sürüşü”nü tamamlamak üzere Ankara’ya yola çıktı.

Ilgaz Derbent Şehitliğindeki etkinliğe Çankırı Valisi M. Fırat Taşolar, Ilgaz Kaymakamı Burak Yılmaz, Belediye Başkan Vekili Öztürk Açıkalın, Belediye Meclis Üyesi Ertuğrul Karabıyık, Çankırı Konfederasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Can, ilçe protokolü ve vatandaşlar katıldı.

“BİZ DE JANDARMA MOTOSİKLETLİ TİMLERİMİZLE EŞLİK ETTİK”

“Tarihi İstiklal Yolu”nda gerçekleştirilen “İstiklal Sürüşü” etkinliği ile ilgili açıklama yapan Çankırı Valisi M. Fırat Taşolar, “Çankırı, Ankara ve Kastamonulu motosiklet gruplarını “İstiklal Sürüşü” etkinliği kapsamında şehrimizde ağırladık. Motosiklet gruplarımızın programına biz de Jandarma Motosikletli Timlerimizle eşlik ettik.” Dedi.

ETKİNLİK SPONSORU MUSTAFA CAN MADALYA VERDİ

Çankırı Dernekler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Can, “İstiklal Sürüşü” etkinliğine katılan motosiklet ekibi üyelerine madalya, tişört ve katılım sertifikası verdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ