logo

TBMM Kürsüsünde Milletvekili Ahmet Şık’a Linç Girişimi

TBMM Kürsüsünde Milletvekili Ahmet Şık’a Linç Girişimi

TBMM’de tutuklu TİP Milletvekili Can Atalay oturumunda TİP Milletvekili Ahmet Şık’ın konuşması sırasında Alpay Özalan ile başlaya AKP’li vekiller Şık’a saldırdı.

Can Atalay’ın durumunun görüşüldüğü oturumda Meclis Genel Kurulunda çıkan kavga sonrasında Ahmet Şık ve ilk saldırıyı yapan AKP İzmir Milletvekili Alpay Özalan‘a kınama cezası verildi.

TBMM Genel Kurulu, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) Türkiye İşçi Partisi’nden (TİP) Hatay milletvekili olarak seçilen Can Atalay’ın vekilliğinin düşürülmesine ilişkin TBMM sürecini “yok hükmünde” saymasının ardından gelişmelerin görüşüleceği toplantıda çıkan kavgada kan aktı.

Oturumun açılmasının ardından istenen usul tartışmaları ve yapılan ilk konuşmalar sırasında TİP Milletvekili Ahmet Şık söz aldı.

TİP Milletvekili Şık’ın kürsüdeki konuşmasına “Sizde hiç utanma, haysiyet yok. Hakikat her zaman acıtır” sözleriyle başlaması üzerine AKP sıralarından tepkiler yükseldi. AKP’li vekillerin kürsüye yürümesinin üzerine Bozdağ oturuma 15 dakika ara verdi.

Aranın ardından Bozdağ kürsüde kullanılan ifadelerde dikkat edilmesi uyarısını yapmasının ardından Şık’a yeniden söz verdi.

Tekrar kürsüye gelen Şık’ın sözleri Genel Kurul’daki tansiyonu yeniden artırırken, Meclis İdari Amiri AKP İzmir Milletvekili Alpay Özalan AKP sıralarından gelerek Şık’a saldırdı. Özalan’ın sert bir şekilde Şık’a müdahale etmesi ve boğazını sıkması üzerine Şık yere düştü. Bunun üzerine tüm milletvekilleri kürsünün olduğu yere gelerek birbirine girdi.

Kavga sonucunda TİP Milletvekili Şık, CHP Milletvekili Okan Konuralp ve DEM Partili Gülistan Kılıç Koçyiğit yaralandı. Yaralıların durumu çok ağır değilken, bununla birlikte kaşı açılan ve yaralar alan bazı vekillerden kan aktığı ve kürsünün yanındaki beyaz merdivenlere sıçradığı gözlendi.

Bu olaylar yaşanırken oturumu yöneten TBMM Başkanvekili Bozdağ ise divanı terk etti. Oturuma ise 45 dakika daha ara verildi.

TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, AKP sıralarına hitaben sarf ettiği sözleri gerekçe gösterilerek TBMM İçtüzüğü’nün 163. maddesi uyarınca, kürsüdeki konuşması sırasında Ahmet Şık’a saldıran AKP İzmir Milletvekili Alpay Özalan ise TBMM İçtüzüğü’nün 160. maddesi uyarınca kınama cezasına çarptırıldı

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ