logo

Türkücü Taner Olgun Koronavirüse (Covid-19) Yenildi

Türkücü Taner Olgun Koronavirüse (Covid-19) Yenildi

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını (Covid-19) etkisini artırıyor. Türk halk müziğinin sevilen isimlerinden Taner Olgun, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.

‘Taner Olgun kimdir, kaç yaşında, nereli?’, ‘Taner Olgun neden öldü?’ sorularının yanıtları internette araştırılıyor. Bu soruların yanıtları haberimizde…

Bir süre önce corona virüsüne yakalanan ve tedavi altına alınan 44 yaşındaki Türk halk müziği sanatçısı Taner Olgun virüse yenik düştü.

Kırıkkale’nin Keskin İlçesi’ne bağlı Arap Köyü nüfusuna kayıtlı olan Olgun seslendirdiği türkülerle özellikle Orta Anadolu bölgesinde geniş bir hayran kitlesine sahipti.

Son günlerde dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını Covid-19 Türk halk müziğinin sevilen isimlerinden Taner Olgun, koronavirüs nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Geçtiğimiz ay testi pozitif çıkarak corona virüsü (Covid 19) tanısı konan ses sanatçısı, hastanede tedavi görüyordu.

Taner Olgun’un vefat haberini alan hayranları ve sanatçı dostları, sosyal medyada üzüntülerini dile getirdiler.

Ankara’da yaşamını sürdüren Türk halk müziği şarkıcısı Taner Olgun, bir süredir tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Covid-19 hastalığına yakalanan sanatçının vefatı, sevenlerini yasa boğdu. Detaylar haberimizde…

TANER OLGUN KİMDİR?

18 Ağustos 1976 tarihinde Kırıkkale’nin Keskinli ilçesinin Arap köyünde dünyaya gelen Taner Olgun, seslendirdiği türkülerle özellikle İç Anadolu bölgesinde geniş bir hayran kitlesine sahip oldu. ‘Gelin Eyledim’ albümüyle adını duyurdu. Ağustos 2020’de ‘Gel Gel’ adlı türküsünü piyasaya sürmüştü.

Başta İç Anadolu olmak üzere tüm Türkiye’de hatta yurt dışında çok sayıda albüm çıkaran Taner Olgun; ‘Sen Olsan Ağlaman mı?’, ‘Yar Ağladı Ben Ağladım’, ‘Hasret Çektiren Utansın’, ‘Olma Sakın’, ‘Gidelim mi Kara Gözlüm Ne Dersin?’, ‘Gel de Gör Beni’ gibi türküleri seslendirdi.

Özellikle Kırşehir ve çevresinde ilgiyle dinlenen Türk halk müziği sanatçısı, corona virüsü (koronavirüs) salgın hastalığı nedeniyle 8 Eylül 2020 günü vefat etti.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ