logo

‘Üç Fidan’ Deniz Gezmiş ve Arkadaşları İdam Yıldönümünde Anıldı

‘Üç Fidan’ Deniz Gezmiş ve Arkadaşları İdam Yıldönümünde Anıldı

CHP ilçe Başkanlığı, 6 Mayıs 1972 yılında idam edilen Devrim şehitleri Deniz Gezmiş, Hüseyin inan ve Yusuf Aslan’ı Ataşehir’deki Deniz Gezmiş parkında andı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Türkiye’deki devrimci sol hareketin en önemli isimlerinden “Üç Fidan” olarak bilinen Deniz Gezmiş ve arkadaşları Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan idam edilişlerinin 51. yıl dönümünde Ataşehir’de Deniz Gezmiş anıtı önünde anıldı.

Üç Fidan olarak anılan Deniz Gezmiş ve arkadaşları Yusuf Aslan ile Hüseyin İnan idam edilişlerinin 51. yıl dönümünde CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın, CHP Ataşehir ilçe yöneticileri, partililer ve Ataşehirliler katıldı.

Ataşehir Mustafa Kemal Mahallesi Deniz Gezmiş Parkı’ndaki Deniz Gezmiş anıtında Cumhuriyet Halk Partisi Ataşehir ilçe Başkanlığı 6 Mayıs 1972 yılında idam edilen 68 kuşağı öncüleri, Devrim şehitleri, Üç Fidan; Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ı idam edilişlerini yıldönümünde saygı duruşunda bulunan katılımcılar, anıta karanfil bıraktı.

ÜÇ FİDAN 51. YILINDA ATAŞEHİR’DE ANILDI

Cumhuriyet Halk Partisi Ataşehir ilçe Başkanlığı 6 mayıs 1972 yılında idam edilen 68 kuşağı öncüleri Devrim şehitleri Deniz Gezmiş, Hüseyin inan ve Yusuf Aslan’ı idam edilişlerinin 51. Yılında Ataşehir’de bulunan Deniz Gezmiş parkında andı. Saygı duruşu ile başlayan anma programında parkta bulunan Deniz Gezmiş anıtına karanfil bıraktılar.

DENİZ GEZMİŞ ANITINA KARANFİL BIRAKTILAR

CHP Ataşehir ilçe Başkanı Celal Yalçın, yönetim kurulu üyeleri, Kadın Kolu Başkanı Seval Düzenli ve yönetimi ve Gençlik Kolu Başkan Erdi Açıkgül ve yönetimi Deniz Gezmiş anıtına karanfil bıraktılar.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ