Son Dakika
Uzman psikologların ve diyetisyenlerin sunduğu hizmetleri online olarak toplumun her kesimiyle buluşturan oluşumdan Ramazan’da beslenme tavsiyeleri.
HiDoctor Diyetiseni Büşra Kayalarlı’dan Ramazan’da beslenmenin püf noktaları: İftarda yavaşlayın, iftarla sahur arasına ara öğün koyun, sahurda protein ağırlıklı gıdaları tercih edin.
Ramazan ayında fiziksel sağlığımızı koruyabilmek için iftar ve sahurda yediğimiz gıdalara dikkat etmek ve metabolizmamızı düzende tutmak kritik öneme sahip. HiDoctor Diyetisyenlerinden Büşra Kayalarlı, uzun açlık döneminde bedeni korumak için iftarda bünyeye yüklenmemeyi öneriyor.
Uzman psikologların ve diyetisyenlerin sunduğu hizmetleri yüksek teknolojiyle geliştirilmiş altyapısı sayesinde online olarak toplumun her kesimiyle buluşturmayı hedefleyen HiDoctor, beslenme ve diyet danışmanlığı alanında da tüketicileri bilinçlendirmeyi sürdürüyor. Ramazan ayına girmeye hazırlandığımız bu günlerde HiDoctor Uzman diyetisyenlerinden Büşra Kayalarlı beslenme konusunda uymamız gerekenleri anlattı.
“Bu dönemde iftarda aşırıya kaçılmamalı ve gün içerisinde vücudun ihtiyacı olan enerji de sahurda dengeli bir şekilde alınmalı” diyen Kayalarlı“Ramazan’la birlikte öğün düzeni ve saatiyle tüketilen yiyeceklerin miktarındaki artış, beslenmedeki en önemli değişikliklerdir. Ancak yaşamın her döneminde olduğu gibi bu dönemde de amaç yeterli ve dengeli beslenme olmalıdır” diyor.
“Ramazan İftarla Sahur Arasına Mutlaka Küçük Bir Ara Yapılmalı”
Beslenme düzeninin Ramazan ayında tamamen değiştiğine dikkat çeken Büşra Kayalarlı, metabolizmanın bu değişikliğe uyum sağlayabilmesi için ara öğün ve sahurun çok önemli olduğunun altını çiziyor. Kayalarlı, “Ramazan iftarla sahur arasına mutlaka küçük bir ara yapılmalı. Sahurda da protein içeren dengeli bir öğün tercih edilmeli. Ayrıca, yemek yeme hızına dikkat edilmeli, yavaş yemeye özen gösterilmeli. Tüm gün dinlenen gastrointestinal sisteme çok fazla yük getirmeyecek sağlıklı yağlar beslenmeye dahil edilmelidir. Sağlıklı kabul edilen pişirme yöntemleri (fırınlama, ızgara, buğulama)tercih edilmeli. Öğünlerin dengeli planlanmasına, her besin grubundan yer almasına özen gösterilmeli” diyor.
Sahurda Beslenme: Azar Azar, Sık Sık Kuralı
Günlük hayatta azar azar, sık sık beslenmek gerektiği gibi Ramazan’ da bu kuralın sürdürülmesi gerektiğini kaydeden Kayalarlı, gün boyunca alınamayan besin öğesi ihtiyaçlarının iftar ile sahur arasında mutlaka karşılanması gerektiğini vurguladı. Kayalarlı, şu noktaların altını çizdi:
Kilo Almamak için Sahurda Ne Yemeli?
BENZER HABERLER