logo

Yeni Kurulan Turizm Fakültesinin Adında ‘Ilgaz’ Olmaması Tepki Topladı  

Yeni Kurulan Turizm Fakültesinin Adında ‘Ilgaz’ Olmaması Tepki Topladı  

Ilgaz Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu yerine kurulan “Çankırı Karatekin Üniversitesi Turizm Fakültesi” adında “Ilgaz” yer almamasına tepkiler çığ gibi büyüdü.

Recep Kenan / itvhaber.com

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle kapatılan Ilgaz Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu yerine kurulan “Çankırı Karatekin Üniversitesi Turizm Fakültesi” adında “Ilgaz” yer almaması yerel yönetimler, STK temsilcileri ve halk tarafından tepki ile karşılandı.

Çankırı Karatekin Üniversitesi Turizm Fakültesi” adıyla yeni kurulan eğitim kurumunda bölgenin sembolü, tüm çocukların şarkısıyla büyüdüğü “Ilgaz” adının bulunması için bütün kurum ve  kişiler tarafından ilgili kurumlara girişimlerde bulunuldu.

Yeni kuruloan fakültenin ismi üzerine yaşanan tartışmalar ile ilgili açılama yapan Ilgaz Belediye Başkanı Mehmed Öztürk, “İsmi türkülere konu olan Ilgaz’ımızın adının yeni kurulan fakülteye verilmesi ve –ILGAZ TURİZM FAKÜLTESİ– olması için elimden ne geliyorsa yapacağım.” dedi.              

Ilgaz Belediye Başkanı Mehmed Öztürk tarafından yapılan açıklama:

Değerli Hemşehrilerim!

2 Ağustos 2024 Cuma günkü Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Ilgaz Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu kapatıldı. Yerine Çankırı Karatekin Üniversitesi Turizm Fakültesi kuruldu.

Yeni kurulan fakültenin isminden Ilgaz adının çıkarılması tüm kesimlerin haklı tepkisiyle karşılaştı. Konuyla ilgili Çankırı Karatekin Üniversitesi rektörü ile görüştüm. Kendisiyle olan görüşmem olumlu geçmedi.

İSMİ TÜRKÜLERE KONU OLAN ILGAZ’IMIZIN ADININ YENİ KURULAN FAKÜLTEYE VERİLMESİ VE “ILGAZ TURİZM FAKÜLTESİ” olması için elimden ne geliyorsa yapacağım. Gerekiyorsa Cumhurbaşkanımıza konuyu arz edeceğim.

Ilgaz’ımızı her alanda geliştirmeye çalıştığım gibi İLİM İRFAN YUVASI gelişmiş bir memleket yapmak için elimden geleni yapacağım.

Mehmed Öztürk
Ilgaz Belediye Başkanı

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ