logo

Yeni Tiyatro Dergisi Emek ve Başarı Ödülleri Açıklandı

Yeni Tiyatro Dergisi Emek ve Başarı Ödülleri Açıklandı

Yeni Tiyatro Dergisi Emek ve Başarı Ödülleri 2024 jürisi tarafından yapılan değerlendirme sonucu kategorilerinde ödüle layık bulunan isimler açıklandı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Yeni Tiyatro Dergisi Emek ve Başarı Ödülleri 2024 En İyi Kadın ve Erkek Oyuncuları Zuhal Olcay ve  Engin Günaydın olduğu açıklandı.

Yeni Tiyatro Dergisi 11. Emek ve Başarı Ödülleri 25 Haziran 2024 Salı günü Şişli Cemil Candaş Kent Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle sahiplerine verildi.

İBB ŞEHİR TİYATROLARI 8 KATEGORİDE ÖDÜL ALDI

Sahnelediği klasik ve modern tiyatro oyunlarıyla seyirciden büyük ilgi gören İBB Şehir Tiyatroları, seçici kurulun yaptığı değerlendirme sonucunda 8 kategoride ödül hakkı kazandı.

BAŞKAN EMRAH’A SANAT KATKI; GÖKSEL KORTAY, RUTKAY AZİZ’E ONUR ÖDÜLÜ

Şahan Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah’ın Sanat Katkı, Şişli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Taygun Demir’in Sanata ve Tiyatroya Katkı Ödülü aldığı Yeni Tiyatro Dergisi, Onur Ödüllerini ise Göksel Kortay, Rutkay Aziz’e verildi.

EN İYİ KADIN OYUNCU ÖDÜLÜ ZUHAL OLCAY’A

En İyi oyuncu ödüllerinde En İyi Kadın Oyuncu ödülüne Zuhal Olcay (Kel Diva) Oyun Atölyesi, En İyi Erkek Oyuncu (Komedi) Engin Günaydın (Hücreler) BKM layık bulundu.

‘YENİ TİYATRO ÖDÜLLERİ EN İYİ TİYATRO FOTOĞRAFÇISI VOLKAN ERKAN

Yeni Tiyatro Dergisi En İyi Oyun Fotoğrafı dalında Bostancı Halk Eğitim Merkezinde fotoğraf kursunda fotoğrafçılık eğitimi alan Volkan Erkan (Drakula Müzikali) Kumbara Güzel Sanatlar ile kazandı.

Başta İstanbul olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanındaki tiyatro hareketlerini akademik olarak izleyen Yeni Tiyatro Dergisi, sezonu ödül töreni ile kapatıyor.

Yeni Tiyatro Dergisi jürisi; Dr.Öğr.Üyesi Erbil Göktaş ve genel koordinatör Mustafa İri önderliğinde, Prof.Dr. Erhan Tuna, Prof.Dr. Ayşe Didem Uslu, jüri koordinatörü Şule Kazgan, jüri üyeleri Dalya Uçankuş, Birce Semercioğlu, Oğuz K. Oğuz, Sibel Tomaç, Yavuz Yılmaz ve Ezgi Özcan bu sezonda da bir rekora imza atarak 300’den fazla oyun izlediler.

Yönetmeninden terzisine, ışıkçısından afiş tasarıma kadar tiyatroyu ilgilendiren bütün alanlara ilişkin ödül kategorisi düzenlenen ve çoklu bir kutlama buluşması, bir tür tiyatro bayramı niteliğindeki ödül töreni bu yıl Şişli Belediyesi ev sahipliğinde Şişli Cemil Candaş Kent Kültür Merkezi’nde 25 Haziran Salı günü saat 18:30’da gerçekleştirildi.

Jüri başkanı Erbil Göktaş’ın; “Nuri Bilge Ceylan filmleri kadar uzun ama hayat kadar kısa ve heyecanlı” olarak tanımladığı tören, bu yıl Afife ödüllerinden sonraki kapanış etkinliği olarak sezona nokta koyuyor.

11. ULUSLARARASI YENİ  TİYATRO DERGİSİ EMEK VE BAŞARI ÖDÜLLERİ 2024
SANATA KATKI ÖDÜLÜ

Resul Emrah Şahan (Şişli Belediye Başkanı)

SANATA VE TİYATROYA KATKI ÖDÜLÜ
Taygun Demir (Şişli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü)

ONUR ÖDÜLÜ
Göksel Kortay

ONUR ÖDÜLÜ
Rutkay Aziz

EN İYİ KADIN OYUNCU
Zuhal Olcay (Kel Diva) Oyun Atölyesi

EN İYİ ERKEK OYUNCU (KOMEDİ)
Engin Günaydın (Hücreler) BKM

JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ
Ayşegül İşsever

YILIN OYUNU
Savaş ve Barış (İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları)

YILIN OYUNCUSU
Engin Alkan (Ölümün Tersi Arzudur) Kadıköy Emek Tiyatrosu

VOLKAN ERKAN KİMDİR?
En İyi Oyun Fotoğrafı Ödülü

Yeni Tiyatro Dergisi En İyi Oyun Fotoğrafı dalında(Drakula Müzikali) Kumbara ile ödül alan Volkan Erkan, 20 Eylül 1965’de İzmir’de doğumlu. Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi İstatistik Bölümü 1988 mezunu. 2016 da emekli olduktan sonra yakın ilgi duyduğu fotoğrafa, Ülker grubunun fotoğraf kulübün de kamera özelliklerini detaylı kullanma  pratiğimi geliştirdi. Bostancı Halk Eğitim Merkezi fotoğraf kursları ile cıkım tekniklerini geliştirdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ