logo

Yensahra’da En Önemli Sorun Riskli Yapı Stoku, Barınma ve Dönüşüm

Yensahra’da En Önemli Sorun Riskli Yapı Stoku, Barınma ve Dönüşüm

Ataşehir Kent Konseyi Başkanı Necip Bektaş, Yürütme Kurulu üyeleri ve Kent Konseyi Yenisahra Mahalle Temsilcisi İsa Kırım’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Recep Kenan / itvhaber.com

Yenisahra sakinlerinin katıldığı Ataşehir Kent Konseyi Yenisahra Mahallesi toplantısında Yenisahra Mahallesi sakinlerinin sorunları ve çözüme yönelik öneriler dile getirildi.

Ataşehir Kent Konseyi Yenisahra Mahallesi toplantısında bölgenin en önemli sorunu olarak; kronikleşen “Kentsel Dönüşüm”,  “Riskli Yapı Stoku”, “Barınma”, “dönüşüm beklentisi ile mahalleye yatırım yapılmaması ve hizmet gelmemesi” sıralandı.

Ataşehir Kent Konseyi, “Yenisahra Mahallemizin sorunlarını konuşuyoruz, ortak akılla çözümlerimizi tartışıyoruz. Katılımcı demokrasiyi güçlendiriyoruz.” Sloganıyla Yenisahra Mahallesi’nde toplantı düzenledi.

Katılımcılara Kent Konseyi’nin Ataşehir geneli çalışmaları hakkında özet bilgi veren Ataşehir Kent Konseyi Başkan Necip Bektaş, kendisine iletilen ve değişik kanallardan ulaştırılan bilgiler ışığında Yenisahra Mahallesi’nin sorunlarına yönelik tespitleri aktardı.

Toplantıya katılan Yenisahra sakinleri tarafından mahallenin sorunları ve çözümleri hakkında görüşler alında.

EN ÖNEMLİ SORUN: RİSKLİ YAPI STOKU, BARINMA VE DÖNÜŞÜM

Toplantının önemli bir bölümünde, mahallenin ve bölgenin en önemli sorunu olan riskli yapı stoku, karot alınmış yıkım kararı olan maliklerin barınma sorunu ve kentsel dönüşüm konuları konuşuldu.

KRONİKLEŞEN DÖNÜŞÜM SORUNUNUN ÇÖZÜMÜ TALEBİ

İmar planı sorunu olmadığı vurgulandığı toplantıda, bölgede çalışma yapan firmaların isteksizliği üzerine durulan, bu konuda gerekli girişimler ve yöntemler üzerine görüşlerin ortaya atıldığı toplantıda, Bakanlık, Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin kronikleşen dönüşüm sorununun çözümüne yönelik çalışma yapmalarını talep ettiler.

DÖNÜŞÜM BEKLENTİSİYLE YAŞAMSAL YATIRIMLAR YAPILMIYOR

Dönüşüm beklentisi gerekçesi ile yaşamsal yatırımların dahi yapılmadığı, ihtiyaçların ertelendiği vurgulanan toplantıda, kurumların yaşamsal yatırımlarını aksatmadan yapmalarını istediler.

MAHALLEDE SAĞLIK OCAĞI YOK!

Mahallede Sağlık Ocağı olmadığına dikkat çeken mahalle sakinleri yaşlı insanların birkaç yokuş inip çıkarak Barbaros Mahallesinde bulunan sağlık ocağına gitmek zorunda kaldıklarını, çözüme yönelik önerileri; mahallede bir sağlık olacağı, ya da sağlık ocağın servis taleplerini dile getirdiler.

TEMİZLİK İŞLERLİ GARAJI BÖLGE SAĞLIĞI İÇİN TEHLİKE

E 5 Karayoluna cephe Mahalle girişindeki Kadıköy Belediyesi temizlik işlerli garajının bölge sağlığı için tehdide dikkat çekilen toplantıda, garajda görevden gelen araçların temizliğinin yapıldığını, bu durumun toplu ulaşım için metroya ya da E5 karayoluna çıkan mahalleliler için tehlike arz ettiği kaydedilerek Kent Konseyi öncülüğünde girişimde bulunulmasını istediler.

PARKLARDA VE SOKAKLARDA GÜVENLİK ENDİŞESİ

Toplantıda güvenlik sorununa da dikkat çekilerek, bağımlıların mahalleli için parklarda ve sokaklarda endişe kaynağı olduğunu, bu alanlarda polis görmek istediklerini, güvenlik ekiplerinin daha görünür olmasının asayiş için etkili olabileceğini ifade ettiler.

Toplantı sonunda konuşan Ataşehir Kent Konseyi Başkan Necip Bektaş, sorunları ve çözüm önerilerini not aldıklarını, ilgili kurumlarla iletişime geçerek ilettikleri konuların takipçisi de olacaklarını kaydetti.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ