logo

Yerel Kuvvetli Gök Gürültülü Sağanak Yağışlara Dikkat!

Yerel Kuvvetli Gök Gürültülü Sağanak Yağışlara Dikkat!

Meteoroloji tarafından 27 Temmuz Cumartesi Doğu ve orta Karadeniz bölgelerimizdeki 7 il için “Turuncu Kod”, 11 il için “Sarı Kod” uyarı yapıldı.

Recep Kenan / itvhaber.com

27 Temmuz Cumartesi günü için Doğu ve orta Karadeniz bölgelerimizdeki 14 il için “Turuncu ve Sarı Kod” uyarı, bazı illerimiz için hem “Turuncu Kod” hem de “Sarı Kod” uyarı yapıldı.

26 Temmuz 2024 Cuma günü Turuncu kod uyarısı yapılan Kastamonu, Ordu, Samsun, Sinop, Zonguldak, Bartın, Düzce illerinden sonra 27 Temmuz Cumartesi günü için Doğu Anadolu, Doğu ve Orta Karadeniz bölgelerimizdeki 14 il için “Turuncu ve Sarı Kod” uyarı yapıldı. Bazı iller için hem “Turuncu Kod” hem de “Sarı Kod” uyarı yapıldı.

Turuncu Kod uyarı yapılan iller; Kastamonu, Sinop, Ordu, Zonguldak, Samsun, Bartın, Düzce.
Sarı Kod uyarı yapılan iller; Artvin, Giresun, Kastamonu, Rize, Sinop, Ardahan, Erzurum, Kars, Ordu, Samsun, Trabzon.

27.07.2024 Cumartesi günü Doğu Karadeniz’de beklenen gök gürültülü sağanak yağışların sabah saatlerinden itibaren Giresun, Rize ve Artvin çevreleri ile Trabzon’un doğusunda yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda yarın (27.07.2024 Cumartesi) günü beklenen gök gürültülü sağanak yağışların; öğle saatlerinden itibaren Erzurum’un kuzeyi ile Kars ve Ardahan çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Orta Karadeniz’de beklenen gök gürültülü sağanak yağışların bu akşam (26.07.2024 Cuma) saatlerinden itibaren Samsun ve Ordu çevrelerinde etkisini artırarak yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2), Samsun’un merkez ve doğu ilçeleri ile Ordu’nun batısında kuvvetli yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli yağışların Pazar sabah saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Sağanak yağışların etkili olması beklenen bölgelerde ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ