Son Dakika
Millî Eğitim Bakanlığı, yüz yüze ve uzaktan eğitimde aşamalı geçiş planı doğrultusunda ikinci aşamanın uygulamasına 12 Ekim 2020 Pazartesi günü başlanacağını duyurdu.
Recep Kenan/itvhaber.com
2020-2021 eğitim – öğretim dönemi yüz yüze ve uzaktan eğitimde aşamalı geçiş planı doğrultusunda yüz yüze eğitimin ikinci aşamasına geçiliyor.
Millî Eğitim Bakanlığı (MEB)tarafından yapılan açıklamada, 12 Ekim 2020 Pazartesi gününden itibaren ilkokullar, köy okulları, 8. ve 12. sınıflar, lise hazırlık sınıfları ile özel gereksinimli çocukların okullarında yüz yüze eğitim başlıyor.
OKULLARDA YÜZ YÜZE EĞİTİMDE İKİNCİ AŞAMA 12 EKİM PAZARTESİ GÜNÜ BAŞLIYOR
Millî Eğitim Bakanlığı, yüz yüze ve uzaktan eğitimde aşamalı geçiş planı doğrultusunda 12 Ekim 2020 Pazartesi günü itibariyle başlayacak olan ikinci aşamanın uygulama programının detaylarını 81 ile gönderilen yazıyla paylaştı.
İlkokul 1, 2, 3 ve 4. sınıf ile ortaokul 8. sınıflarda haftada 2 gün toplam 12 ders saati ( 2 gün, 6+6), imam hatip ortaokullarında ise haftada 2 gün toplam 14 ders saati (2 gün, 7+7 ) uygulanacak. Lise hazırlık sınıflarıve 12. sınıflarda ise haftada 2 gün toplam 16 ders saati (2 gün, 8+8) yapılacak.
Sınıflar, öğrenci mevcudu doğrultusunda sosyal mesafeye göre gruplara ayrılacak, her ders süresi 30 dakika, dersler arası dinlenme süresi de 10 dakika olarak uygulanacak. Ayrıca ilkokullarda ve ortaokul 8. sınıflarda valilik kararıyla cumartesi günleri de okullarda yüz yüze eğitim faaliyetleri gerçekleştirilebilecek.
Okul öncesi eğitim kurumlarının tamamında ise haftada 5 gün ve günde 6 etkinlik saati olacak şekilde yüz yüze eğitim yapılacak.
Köy ve benzeri seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki ilkokullar, ortaokullar ile imam hatip ortaokullarının bütün sınıf seviyelerinde il hıfzıssıhha kurullarının il/ilçe millî eğitim müdürlükleriyle iş birliği içinde alacağı kararlar doğrultusunda derslerin tamamı yüz yüze eğitim yoluyla işlenecek. Birleştirilmiş sınıf uygulaması yapan ilkokulların tamamında dersler yüz yüze eğitimle verilecek.
İlkokul ve Ortaokullarda Türkçe, Hayat Bilgisi, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, yabancı dil dersleri yüz yüze eğitim yoluyla yapılacak. İmam Hatip Ortaokulu 8. sınıflarda ise Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, yabancı dil, Kur’an-ı Kerim ve Arapça dersleri yüz yüze eğitim yoluyla işlenecek.
Lise hazırlık sınıflarında ve 12. sınıflarda ise haftalık ders çizelgelerinde gösterilen ortak, seçmeli ve meslekî derslerden okul yönetimince belirlenenler yüz yüze eğitimle, bunların dışında kalanlar ise uzaktan eğitim yoluyla verilecek.
Yüz yüze eğitim dışında kalan tüm dersler uzaktan eğitim yoluyla tamamlanacak, uzaktan eğitimlerde bir ders süresi 30 dakika olarak planlanacak, öğrencilerin uzaktan eğitim yoluyla desteklenmelerine yönelik tedbirler okul yönetimlerince alınacak.
Yüz yüze eğitim için çocuğunu okula göndermek istemeyen velinin yazılı onayı alınacak ve okula gelmeyen öğrenciler devamsız sayılmayacak ancak velisi tarafından okula gönderilmeyen öğrenci uzaktan eğitimle derslerine devam ederek devam ettiği sınıfın müfredatından sorumlu olacak.
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM 5 GÜN VE 6 SAAT
Milli Eğitim Bakanlığı Yüz Yüze Eğitim uygulamasının 12 Ekim Pazartesi günü başlayacak yeni aşaması ile ilgili düzenlemesi:
12 Ekim 2020 Pazartesi gününden itibaren resmî ve özel okul öncesi eğitim, ilkokul, ortaokul ve imam hatip ortaokullarında yapılacak yüz yüze ve uzaktan eğitim faaliyetleriyle ilgili olarak;
– Okul öncesi eğitim kurumlarının tamamında haftada 5 (beş) gün ve günde 6 (altı) etkinlik saati olacak şekilde yüz yüze eğitim yapılacaktır.
10 ÇOCUK OLACAK ŞEKİLDE ŞUBELER OLUŞTURULACAK
– Kayıtlı çocuk sayısının yeterli olduğu durumlarda okul öncesi eğitim kurumlarında ilgi (a) Yönetmelik hükümlerine göre bir grupta en az 10 çocuk olacak şekilde şubeler oluşturulacaktır. Kayıtlı çocuk sayısının az, öğretmen sayısının fazla olduğu okullarda ise Covid-19 salgını süresi ile sınırlı olmak kaydıyla okulun fiziki imkânları doğrultusunda bir gruptaki çocuk sayısı en az 5 olacak şekilde şube tanımlamaları yapılabilecektir.
– Fiziki imkânları uygun olan okul öncesi eğitim kurumlarında salgın ile ilgili tüm tedbirlerin alınması şartıyla çocuk kulüpleri açılabilecektir.
HAFTADA 2 GÜN YÜZ YÜZE EĞİTİM
– İlkokul 1, 2, 3 ve 4. sınıflar ile ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 8. sınıflarında haftada 2’şer (ikişer) gün yüz yüze eğitim gerçekleştirilecektir. Yüz yüze eğitimlerde ekte yer alan haftalık ders çizelgeleri uygulanacak olup ilgi (b) ve (c) Çizelgelerde yer alan diğer dersler ise uzaktan eğitim yoluyla işlenecektir.
– Birleştirilmiş sınıf uygulaması yapan ilkokullarda ilgi (b) Çizelge doğrultusunda derslerin tamamı yüz yüze eğitim yoluyla işlenecektir.
KÖY VE BENZERİ YERLEŞİM YERLERİNDE DERSLER YÜZ YÜZE EĞİTİM YOLUYLA İŞLENECEK
– Köy ve benzeri seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki ilkokullar, ortaokullar ile imam hatip ortaokullarının bütün sınıf seviyelerinde il/ilçe hıfzıssıhha kurullarının il/ilçe millî eğitim müdürlükleriyle iş birliği içinde alacağı kararlar doğrultusunda ilgi (b) ve (c) Çizelgelerde yer alan derslerin tamamı yüz yüze eğitim yoluyla işlenecektir.
– Yüz yüze eğitimlerde okul öncesi eğitim, ilkokul, ortaokul ve imam hatip ortaokullarında bir ders/etkinlik 30 dakika; ilkokul, ortaokul ve imam hatip ortaokullarında teneffüsler 10’ar dakika olacak şekilde planlanacaktır.
UZAKTAN EĞİTİMLERDE BİR DERS SÜRESİ 30 DAKİKA
– Yüz yüze eğitim dışında kalan tüm dersler uzaktan eğitim yoluyla tamamlanacak, uzaktan eğitimlerde bir ders süresi 30 dakika olarak planlanacak, öğrencilerin uzaktan eğitim yoluyla desteklenmelerine yönelik tedbirler okul yönetimince alınacaktır.
OTURMA PLANI FİZİKİ MESAFEYİ KORUYACAK ŞEKİLDE DÜZENLENECEK
– Dersliklerdeki oturma planı fiziki mesafeyi koruyacak şekilde düzenlenip bir sınıfta bulunması gereken en fazla öğrenci sayısı buna göre belirlenecek ve bir şubenin gruplara ayrılması durumunda oluşan gruplar e-okul sistemine ayrı ayrı işlenmeyecektir.
ÖĞRETMENLERİN NORM KADROLARINDA DEĞİŞİKLİK YAPILMAYACAK
Gruplara ayırma işlemi yapılırken öğretmenlerin norm kadrolarında herhangi bir değişiklik yapılmayacaktır.
– İlkokul, ortaokul ve imam hatip ortaokullarında gerekli görülmesi halinde Valilik kararıyla cumartesi günleri de okullarda yüz yüze eğitim faaliyetleri gerçekleştirilebilecektir.
– Uzaktan eğitim faaliyetlerinde EBA üzerinden sağlanan alt yapının yanı sıra açık kaynaklı diğer güvenilir platformlar da kullanılabilecektir.
– Okul müdürlüklerince ders programının planlanmasında öğretmenlere dengeli bir şekilde ders dağılımı yapılacaktır.
VELİNİN YAZILI ONAYI ALINACAK, OKULA GELMEYEN ÖĞRENCİLER DEVAMSIZ SAYILMAYACAK
– Yüz yüze eğitim için çocuğunu okula göndermek istemeyen velinin yazılı onayı alınacak ve okula gelmeyen öğrenciler devamsız sayılmayacaktır.
-Covid-19 salgını süresince “Sosyal Etkinlik Müracaatlarının Değerlendirilmesi” konulu ilgi (g) yazıda belirtilen hususlara uyulmaya devam edilecektir.
– Öğretmenlerin EBA platformu ile diğer platformlarda gerçekleştirdikleri canlı ders uygulamaları okul müdürlükleri tarafından düzenli olarak takip edilecek ve öğretmenlerin maaş karşılığı ve ek ders ücretleri ile ilgili iş ve işlemleri ilgi (e) yazı doğrultusunda yapılacaktır.
Etiketler: eğitim » itvhaber » MEB » Milli Eğitim Bakanlığı » öğretim » Yüz Yüze Eğitim » Yüz Yüze Eğitim12 Ekim Pazartesi Başlıyor » Yüz Yüze Eğitimde İkinci AşamaBENZER HABERLER